KvK-nr: 51171805   -   Rekeningnr. Rabobank: NL86RABO0158303962
ArchiefDruk bezig met nieuwe website!
Rosmalen,  9 augustus 2019
We zijn momenteel bezig met het ontwerpen van een nieuwe moderne website. Aangezien we het allemaal vrijwillig doen naast onze fulltime banen, duurt dit langer dan we zouden willen. Mocht het zo zijn dat de website even niet te zien is, dan komt het door onze werkzaamheden. Zodra de website helemaal af is, doen we hier natuurlijk een nieuwsbericht over uit op verschillende mediakanalen! Dus... wacht maar af! :-)

Van Kiota Children's Home naar Children's support centre
Den Bosch, 15 juni 2019
Kiota children's support centre... lees meer >>Sint Gerardus in Belgie, bedankt!
Empel,  8 april 2019
Dankzij Daphne Paas die samen met Lore Didden in Kiota is geweest, hebben de leerlingen van Vzw Stijn: Sint-Gerardus in België zich vol enthousiasme ingezet voor onderwijs van de kinderen van Kiota Childrens Home! Met het rondes lopen, fietsen, rolstoel rijden hebben ze geld hiervoor ingezameld!

Het was een geweldige dag, waarbij het zonnetje ons ook goed geholpen heeft!
Hartstikke bedankt voor het opzetten en uitvoeren van deze sponsoractiviteit!!Bosco naar de M-Pesa foundation academy!
Den Bosch, 20 januari 2019
Geweldig! 
In de afgelopen weken waarin we met haastige spoed van alles moesten regelen voor de lagere en middelbare school, is het ons onder andere gelukt om Bosco bij een middelbare kostschool te krijgen waarin het onderwijs van hoge kwaliteit is. We hebben Bosco altijd gezien als een ...

... lees meer >>

HAPPY NEW YEAR!
Den Bosch,  4 januari 2019
Namens alle kinderen en medewerkers van Kiota Children's Home, zie foto! Nieuwe stickers voor de Kiota-car
Den Bosch, 17 december 2018
De stickers op de Kiota-car zijn al een tijdje aardig vervaagd. Tijd voor nieuwe stickers gedrukt in Nederland! Na enig tijd te hebben gestoken in het ontwerp voor een sticker op de motorkap en de beide zijkanten, kunnen we weer laten zien met de auto wie wij zijn. 

Het bedrijf 123sticker.nl heeft ons hiervoor gesponsord, waarvoor wij ze hartelijk willen bedanken! Het ziet er puik uit!Tandenzorg!
Den Bosch,  4 november 2018
In Kenia is het geen dagelijks gang van zaken om naar de tandarts te gaan. Velen laten hun tanden zover rotten dat er niets meer van over is of als het hele erge pijn doet, worden de tand of kies getrokken. 
Zolang kinderen en medewerkers onder Kumbatio's zorg vallen, willen we ze de kans geven goed voor hun tanden en kiezen te zorgen en 1x per jaar naar de tandarts te laten gaan voor een controle. 

Nu was het zo dat de manager van Kiota ervoor heeft gezorgd samen met vrijwilligers die er nu zijn om een tandarts naar Kiota te laten komen om de kinderen een ...

... lees meer >>

Irene ziet haar vader eindelijk
's-Hertogenbosch,  2 oktober 2018
Niemand wist dat Irene er zoveel moeite mee had dat ze haar vader nooit meer gezien had sinds ze een babay was. Tot afgelopen augustus toen de emoties bij Irene teveel werden. Ze was zo intens verdrietig dat een paar goeie gesprekken met de counselor echt nodig was. 
Vanuit daar is geregeld dat we haar vader zouden zoeken en een afspraak met hem zouden regelen om Irene en haar tweelingzus Josephine te zien. Zo is ook gebeurd met de hulp van Alice, de social worker. 

Het was een behoorlijke reis van enkele uren om het huisje van hun vader te kunnen bereiken. ...

... lees meer >>

Sharon B vindt haar opleiding erg leuk!
's-Hertogenbosch, 14 juli 2018
Sharon B heeft ons trots haar school laten zien waar ze het erg naar haar zin heeft. Ze volgt de opleiding "Tailoring" (kleermakersopleiding), en ze wil heel graag een massage-opleiding hierna gaan volgen. Ze heeft al een paar keer laten zien dat ze de techniek van masseren van nature in de vingers heeft. Als ze een kleermakerswinkel en een massagesalon erbij zou kunnen openen, dan zit komt het wel goed met haar. Maar eerste eens kijken hoe ze zich door dit eerste jaar heenslaat. 
Het was heel leuk om te zien dat ze o.a. naaimachines van 'Singer' gebruiken! ...

... lees meer >>

Donatie Kringloopwinkel De Recycling voor The Kiota Dream
's-Hertogenbosch, 11 juni 2018
The Kiota Dream komt stapje voor stapje dichterbij. Weliswaar door omstandigheden gaat het wat langzamer dan gepland, maar er is vooruitgang!

Voor de volgende stap willen we Kringloopwinkel De Recycling hartelijk bedanken voor hun donatie van €1500! Hiermee staat de thermometer op €65.000!

We gaan gestaag en gefocust door om het bedrag van €102.000 bij elkaar te krijgen. Dit willen we grotendeels doen met een sponsoractiviteit waarover je hier en daar al iets hebt kunnen lezen.

Daarover later ...

... lees meer >>

Iedereen zijn taken in Kiota!
's-Hertogenbosch, 19 mei 2018
We hebben de taken herverdeeld in Kiota. Op deze manier wordt iedereen veel meer betrokken bij alles wat er moet gebeuren en voelt iedereen zich van meer toegevoegde waarde. Wat een verschil! Het team is nu veel meer een team dan dat het ooit was. De kinderen merken het verschil ook en zijn erg blij met de energieke sfeer in Kiota!

Hoe dat komt, zal in de volgende nieuwsbrief verschijnen! 
Alweer 2018
Den Bosch,  2 januari 2018
De beste wensen voor het nieuwe jaar en bedankt voor alle steun en donaties om Kiota Children's Home gezond te houden en onze dromen waar te maken! Nieuwsbrief november is gepubliceerd
's-Hertogenbosch,  3 december 2017
Dit keer in de nieuwsbrief de volgende onderwerpen: 
... lees meer >>Kumbatio is doel van de maand! Shoppen maar!
s-Hertogenbosch,  6 november 2017
De feestmaanden zijn weer aangebroken. Sommigen willen leuke, mooie cadeautjes kopen en sommigen willen iets doen voor een betere wereld. 
Wat zou het mooi zijn als het beide kan....

EN DAT KAN! 

Koop of boek jij weleens online bij Bol.com, Hotels.com, Mediamarkt, Intertoys, IciParis, Bart Smit, Aliexpress, BCC, Albelli, Kijkshop, Conrad, Prenatal, Typhone, Voetbalshop, Canvascompany... of misschien bij de 190 ...

... lees meer >>

Project "Family planning and empowerment" is gestart!
's-Hertogenbosch, 28 oktober 2017
Na een voorbereiding van enkele maanden, was het dan eindelijk zo ver: het project Family Planning and Empowerment is gestart! 

Dit project zal een jaar lopen en zal een belangrijke bijdrage leveren aan vooral de moeders voor zover die er nog zijn, tantes en oudere zussen van de kinderen van Kiota. Maar ook de vaders, ooms en oudere broers zullen profijt hebben van dit project. We hebben het dan over: respect, eigenwaarde, zelfredzaamheid en grenzen trekken. Dit ontbreekt, doordat deze cirkel moeilijk te doorbreken is, veelal bij ...

... lees meer >>

Statiegeld van Albert Heijn - Eindhoven
's-Hertogenbosch, 17 september 2017
We zijn regelmatig bezig met het inzamelen van statiegeld bij verschillende supermarkten door het land. Dit brengt uiteindelijk aardig wat geld in het laatje voor Kiota! We gaan hier dus ook zeker mee door! Een kleine moeite voor iedereen die hieraan bijdraagt, maar een groot gebaar voor daar waar het nodig is! 

Zo heeft in de maand augustus de Albert Heijn aan het Franz Leharplein in Eindhoven statiegeld voor ons ingezameld, waarmee €174,30 is opgehaald. 

Harstikke bedankt Albert Heijn en ook dank aan iedereen ...

... lees meer >>

Sponsordiner 2017 - Nu alleen authentiek Keniaans eten!
Empel, 27 augustus 2017
We zitten alweer in de tweede helft van het jaar, maar het sponsordiner komt er toch weer aan! Dit jaar op zaterdag 4 november 2017 in Wijkcentrum De Fonkel in Helmond. Weliswaar niet in het hart van de plaats waar Kumbatio geboren is, maar Kumbatio is toch ook weer overal, nietwaar?

Dit jaar is het voor de eerste keer dat het echt en alleen maar Keniaans eten is, verzorgd door Masada Catering uit Helmond. ...

... lees meer >>

Gratis doneren aan Stichting Kumbatio Nederland
Eindhoven, 14 juli 2017
Shop je wel eens online?
Als je dit voortaan via kumbatio-nederland.doelshop.nl doet, kun je gratis doneren aan ons doel zonder dat het je iets extra’s kost! Je kunt alle producten zoeken en vergelijken van alle grote webshops (Bol.com, Wehkamp, Coolblue, Mediamarkt enz). Het product koop je uiteindelijk in de webshop zelf. Doordat je dit via onze pagina doet geef je een gratis donatie aan ons doel.

Hoe werkt dit?
Je kunt dit doen door op
... lees meer >>

Jaarverslag 2016
Empel, 27 juni 2017
Het jaarverslag 2016 is af en is te vinden door hier te klikken! 


Veel leesplezier!Donatie Dirk Bos Fonds
Eindhoven, 29 mei 2017

Misschien was het je al opgevallen... Onze thermometer (http://kumbatio.org/funds/) is omhoog geschoten! Dit is te danken aan de schenking ter waarde van €25.000,- die we ontvangen hebben van het Dirk Bos Fonds.

Ook via deze weg willen we het Dirk Bos Fonds nogmaals hartelijk danken voor het toekennen van ons subsidieverzoek. Deze schenking brengt de realisatie van de Kiota Dream een grote stap dichterbij!

Enveloppenactie met Koningsdag een succes en wordt vervolgd!
Eindhoven, 14 mei 2017

Op 27 april hebben we met een kraam op de Koningsdagmarkt op de Korvel in Tilburg gestaan. We hebben hier originele Keniaanse artikelen verkocht en enveloppen welke symbool staan voor een m2 grond. Ondanks dat de weergoden ons niet heel erg goed gezind waren die dag, hebben we een mooie dag gehad. Er was veel interesse in de stichting en we hebben een opbrengst gerealiseerd van ruim 400 euro. We zijn hier erg blij mee!

... lees meer >>

Prachtige donatie voor The Kiota Dream
Eindhoven,  5 mei 2017

We hebben een prachtige donatie ontvangen van Stichting beheer en vermogen voormalig weeshuis Zaltbommel  ter hoogte van €1.000,-. Dit geld komt volledig ten goede van de Kiota Dream.

Samen met de andere ontvangen donaties en via andere wijzen ingezameld geld zijn we inmiddels al goed op weg naar ons eerste doel van €50.000,- om grond aan te kopen in Kenia voor het nieuwe Kiota.

Voor meer informatie over de ...

... lees meer >>

Koningsdag 2017, Tilburg
Eindhoven , 10 april 2017

We staan met een kraampje op de Koningsdagmarkt (Korvel) in Tilburg. Het beloofteen mooie dag te worden, mede omdat het Koningspaar een bezoek brengt aan de stad.

... lees meer >>

Donatie Enexis vanuit personeelsfonds Samen voor Anderen
Eindhoven, 13 maart 2017

We hebben een donatie van €6.500,- ontvangen vanuit het personeelsfonds Samen voor Anderen van Enexis. Dit fonds is gericht op het ondersteunen van kinderen in het ontwikkelen naar een zelfstandig bestaan.

Het ontvangen bedrag wordt gebruikt voor de realisatie van de Kiota Dream. Zie voor een uitgebreidere uitleg van de Kiota dream de betreffende pagina op onze website. Inmiddels hebben we een bedrag van €19.000,- beschikbaar voor de aankoop van het land en verwachten we nog zo’n €30.000,- nodig te hebben.


... lees meer >>

Een duik in het koude water
Eindhoven,  6 maart 2017

Ook dit jaar heeft onze voorzitter Yvette zich weer gewaagd aan een ijskoude duik in het water op 1 januari 2017. Ze werd vergezeld door Kitty de Jong en Bas Bruurmijn. Wat een helden! Via deze link kom je bij een filmpje waar je een goede indruk krijgt van de sfeer (en ...

... lees meer >>

800 euro opgehaald dankzij Marrie en Koos
Eindhoven, 26 februari 2017
Onlangs hebben twee NS’ers, een echtpaar werkzaam in Alkmaar, afscheid genomen van NS om van hun pensioen te gaan genieten.
Zij wilden als kado graag een bijdrage voor ons kindertehuis. Wat een prachtig gebaar en wat een prachtig bedrag is er opgehaald, namelijk 800 euro!!!
Marrie en Koos, enorm bedankt namens alle kinderen.
De beste wensen voor 2017!!
's-Hertogenbosch, 30 december 2016
Beste sponsoren, donateurs en iedereen die ons een warm hart toedraagt, 

namens alle kinderen van Kiota Children's Home

en natuurlijk ook
namens de huismoeders Florence, Priscilla en Viginia
en ook

... lees meer >>

Nieuwjaarsduik 2017 voor €2500!
's-Hertogenbosch, 23 november 2016
Het is weer zover: de Nieuwjaarsduik die overal door het land wordt gehouden! Mensen willen het jaar inluiden met een frisse duik of als start van goeie voornemens. Ook kan je besluiten iets goeds te willen doen voor deze wereld met deze duik. Zo gaat onze oprichter Yvette Boltze hier voor de vierde keer aan meedoen om €2500 bij elkaar te krijgen voor Kiota Children’s Home voor 2017 om daarmee de kosten te dekken voor de belangrijkste behoeften zoals voedsel, water en elektriciteit.

Voorgaande jaren werd de nieuwjaarsduik voor Kumbatio in Scheveningen gedaan, ...

... lees meer >>

Een terugblik op het sponsordiner 2016
's-Hertogenbosch, 12 november 2016
Het is alweer even geleden dat het sponsordiner is geweest: 17 september. De voorbereidingen starten zoals ieder jaar alweer in februari. Dit jaar hebben we het anders aangepakt vanwege het sponsordiner-lustrum. We zijn gaan samenwerken met Van de Plas Horecagroep die als voorstel had om het sponsordiner dit jaar in de Grote Kerk op het Kerkpleintje in hartje 's-Hertogenbosch te houden. Na alles goed overwogen te hebben wat daar allemaal bij komt kijken, hebben we besloten dat te doen. 
De uitnodigingen konden gemaakt worden, flyers en posters werden gedrukt en vervolgens ...

... lees meer >>

Hoe groei je sukuma wiki?
's-Hertogenbosch, 18 september 2016
Sukuma wiki is familie van de kool en kan in veel verschillende gebieden groeien. De groente is rijk aan beta-caroteen, vitamine K, vitamine C, luteïne, zeaxanthine, ruwvoer en redelijk rijk aan ijzer en calcium.
Sukuma wiki is swahili voor “duw de week voort” en is een veel voorkomende groente in Kenia. Het is een populaire groente, omdat het goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar is en omdat het mensen helpt om  ‘de week door te komen’. 

Zo groei je de sukuma wiki ...

... lees meer >>

Hoe Shawn, de manager, zijn tijd hier in Nederland ervaart!
's-Hertogenbosch,  5 september 2016
Jazeker! Shawn, de manager van Kiota, is hier!! Hij vertelt hier over zijn eerste 4 weken aan ervaring op Nederlandse bodem:

"Op 9 augustus 2016 was de grote dag eindelijk aangebroken; ik ging naar Nederland!!! Het klonk als een grote droom terwijl ik de Kiota familie gedag zei. Dit was de allereerste keer in mijn leven dat ik in het vliegtuig stapte en het was een hele goede ervaring.

De vlucht verliep goed en ik kwam goed aan.

Wow, Nederland is een erg mooi, schoon en gestructureerd land!!!
Ik kon mijn ogen niet ...

... lees meer >>

Gefeliciteerd Kiota...!!!
's-Hertogenbosch/Thika,  3 september 2016
Hierbij een verslag van Shawn, manager Kiota:
 
Kiota is vier jaar oud geworden!!!! Dat hebben we groots gevierd!!
Op 9 augustus 2016 was het vier jaar geleden dat Kiota haar deuren opende voor de eerste 8 kinderen die hulp nodig hadden. Vier jaar later is Kiota écht gegroeid. We hebben nu 20 kinderen, 3 huismoeders, 1 huisvader en een manager.

Het is een geweldige reis geweest voor de Kiota familie. Het doet ons goed om de kinderen die ooit in nood waren omdat zij op jonge leeftijd wees zijn geworden, ...

... lees meer >>

De ervaringen van Lena Muller in Kiota
's-Hertogenbosch,  9 juli 2016
Mijn naam is Lena Muller, 19 jaar ondertussen, ik was nog 18 toen ik afgelopen februari en maart in Kenia was. Een paar maanden eerder had ik mijn vwo-diploma gehaald, maar ik had geen idee van wat ik wilde studeren, koos voor een zogenaamd tussenjaar en 15 februari was het zo ver: Ik ging naar Kenia!

Wil je meer lezen? Ga dan naar  http://www.kumbatio.org/vrijwilligers/ en scroll naar haar verhaal!Music in the Backyard
's-Hertogenbosch, 16 juni 2016
Op 8 mei was de derde editie van Music in the Backyard. Een kleinschalig en zeer sfeervol festival in het centrum van Zaltbommel. Met 6 leuke optredens, een luchtkussen, voldoende te eten en drinken, hangtafels, banken en andere fijne zitjes was het super georganiseerd.

Wij hebben deze dag met een kraampje op dit festival gestaan en hier hebben we originele Keniaanse artikelen verkocht. Er was behoorlijk wat aanloop en we hebben diverse bezoekers van het festival blij zien vertrekken met deze mooie producten. De volledige opbrengst van de verkoop gaat natuurlijk naar ...

... lees meer >>

Worstenverkoop een groot succes!
's-Hertogenbosch,  9 juni 2016

Op 2de Pinksterdag werd in de Bommelerwaard ‘Beleef de Boerderij’ gehouden. Een evenement waarbij geïnteresseerden een kijkje konden nemen bij zeven boeren en telers in Hedel, Ammerzoden en Well. Zo ook bij de biologische varkensboerderij van Janny en Andries van den Bogert in Hedel. Stichting Kumbatio mocht deze dag worsten verkopen, waarbij de opbrengst volledig voor Kiota Children´s Home was.

Het is een ontzettend geslaagde en leuke dag geweest met ruim 1500 bezoekers aan de boerderij. Dit heeft erin ...

... lees meer >>

Missie 'auto' voor Kiota geslaagd!
's-Hertogenbosch, 21 mei 2016
De oprichter van Kumbatio is weer een maand in Kiota geweest om daar enkele zaken te regelen ter voorbereiding op The Kiota Dream en natuurlijk op en top te genieten van het leven in Kiota! 

Zoals al een tijd bekend is, waren we op zoek naar fondsen voor de aankoop van een auto. Dit was zeer wenselijk om geheel onafhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is gevaarlijk en kan niet het gemak geven van een eigen auto die je meteen kan gebruiken als dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan ...

... lees meer >>

Aankondiging Sponsordiner 2016
's-Hertogenbosch,  9 april 2016
Het is weer zover! We zijn al enkele maanden achter de schermen bezig met het organiseren van het sponsordiner 2016 en deze keer niet zomaar een sponsordiner!

Het is namelijk de 5de keer dat het georganiseerd wordt en dat lustrum gaan we vieren! Grootser, een andere lokatie, een ander concept...   

We zullen alvast één tipje van de sluier oplichten:

De datum is zaterdag 17 september 2016. De rest aan informatie volgt ...

... lees meer >>

Lena Muller organiseert succesvol terugkom-feestje!
's-Hertogenbosch,  7 april 2016
Lena Muller heeft 6 weken doorgebracht bij Kiota waar ze een ongelooflijk mooie tijd heeft gehad. Om dit met zoveel mogelijk mensen te delen, heeft ze zondagmiddag 3 april haar hele familie uitgenodigd, vrienden van de familie, eigen vrienden en klasgenoten in het Mariapaviljoen in het centrum van 's-Hertogenbosch. 

Naast de erg gezellige sfeer met wat hapjes en drankjes, ging de aandacht natuurlijk vooral naar Lena zelf die steeds weer in geuren en kleuren haar verhaal aan zoveel mogelijk mensen probeerde te vertellen ondersteund met foto's die via de beamer op de ...

... lees meer >>

Grote dank aan 'De Spullewaard'!
's-Hertogenbosch, 14 maart 2016

In de derde week van januari heeft Arta van Mil (één van onze vrijwilligers) een presentatie gehouden bij de Kringloopwinkel ‘De Spullewaard’ over Kumbatio waarin zij aangaf welke zaken prioriteit hebben in Kiota: een auto en schoolgeld. Het schoolgeld gaat steeds meer drukken op onze kosten, aangezien op de eerste plaats onderwijs erg belangrijk is om de cirkel van armoede te doorbreken én omdat langzaam maar zeker onze kinderen naar de middelbare school gaan. ...

... lees meer >>

Loise als eerste kind van Kiota naar de middelbare school!
's-Hertogenbosch, 24 februari 2016
Het volgen van onderwijs is een erg belangrijke factor om de cirkel van armoede te doorbreken en om te leren zelfredzaam te zijn. Al onze kinderen volgen het basisonderwijs op een privéschool, maar natuurlijk weten we allemaal dat kleine kinderen groot worden! En... deze maand was het dan zover!

Nadat Loise met dusdanig goede cijfers voor de lagere school is geslaagd, werd zij uitgenodigd door ...

... lees meer >>

Nieuw bestuurslid
's-Hertogenbosch, 31 januari 2016
Ja, ja het kan zomaar gebeuren dat je met Kumbatio in contact komt, je naar het sponsordiner gaat, vervolgens meer ziet over wat er gebeurt achter de schermen en hoe het met de kinderen van Kiota gaat.... Op een dag besluit je naar Kenia te gaan om alles met eigen ogen te zien. En dan... kan je het niet meer loslaten! 

Dat overkwam Sandra van Kasteren die in het afgelopen jaar behoorlijk betrokken is geweest als vrijwilliger. Steeds meer zaken pakte ze op, steeds meer ging ze meedenken over hoe ze structureel iets aan Kumbatio kan bijdragen. Niet financieel, maar ...

... lees meer >>

Mooi bedrag Nieuwjaarsduik 2016
's-Hertogenbosch,  6 januari 2016
Het is alweer bijna een week geleden dat de Nieuwjaarsduik in Scheveningen heeft plaatsgevonden. Yvette Boltze en Tessa van Genderen hebben zich eraan gewaagd. Het was gelukkig niet zo koud, maar een buitentemperatuur van 10 graden Celsius en een zeewatertemperatuur van 9 graden Celsius is toch koud genoeg! En zo zijn zij met 10.000 andere dappere mensen het water in gegaan op 1 januari om 12.00u!

Ondanks dat ze maar zo'n 2 weken de tijd hadden genomen om sponsorgeld te vragen aan vrienden, familie en collega's, hebben de sponsorbedragen nog heel wat bij elkaar ...

... lees meer >>

Terugkijk op 2015 en natuurlijk de beste wensen voor 2016!
's-Hertogenbosch, 31 december 2015

Beste sponsoren, donateurs, vrijwilligers en andere lezers,

Het jaar 2015 zit erop en is weer zoals gewoonlijk voorbij gevlogen!

KUMBATIO KENYA
We mogen tevreden terugkijken op het afgelopen jaar waarin we ons vooral gericht hebben op de officiële zaken die voor Kiota Children’s Home moesten worden geregeld: het officieel registreren als NGO (Non Governmental Organization) in Kenia. Dit was een lang proces van ongeveer anderhalf jaar waarin we allerlei documenten moesten opmaken, deze ...

... lees meer >>

Nieuwjaarsduik 2016
's-Hertogenbosch, 15 december 2015

Beste allemaal!

Het is weer zover! De Nieuwjaarsduik voor Kumbatio!

De reden van deze keer is dat we ernstig verlegen zitten om een vervoersmiddel. We zijn nu volledig afhankelijk van het openbaar vervoer. Dit openbaar vervoer is ook nog eens niet veilig. Dus als we een eigen vervoersmiddel hebben, kunnen we eenvoudig en veilig:

 • de kinderen naar een ...

... lees meer >>

Nieuwsberichten
's-Hertogenbosch,  3 december 2015
Binnenkort komen er weer een aantal nieuwberichten, nadat de oprichter weer een maand in Kenia heeft gezeten. Zij is inmiddels terug en er is zoals altijd weer werk aan de winkel! 

Op Facebook is al het een en ander te lezen over de ontwikkelingen binnen Kiota. Daarnaast zijn we natuurlijk bezig met de fondsenwerving voor de aankoop van grond.

Mocht je deze nieuwberichten niet willen missen, meld je dan hier aan:

http://www.kumbatio.org/aanmelden/

Tot gauw!

Het verhaal van Sandra van Kasteren in Kiota!
's-Hertogenbosch, 17 oktober 2015

Jambo, ik ben Sandra van Kasteren en ik ben dit jaar 4 weken (mei-juni 2015) in Kenia geweest. Ik volg Kumbatio al een paar jaar, ben al meerdere keren bij het sponsordiner geweest en heb dit jaar ook op de boekenbeurs in Den Bosch gestaan. Ook heb ik al eerder plannen gehad om naar Kiota te gaan. Dit jaar is het er dan ook echt van gekomen. 


... lees meer >>

Sponsordiner 2015 wederom een succes!
's-Hertogenbosch,  4 oktober 2015

Het is alweer 2 weken geleden dat op zaterdag 19 september het sponsordiner werd gehouden om het voedselbudget voor 2016 bij elkaar te krijgen voor Kiota. Na een enorme voorbereiding van ongeveer 8 maanden, was het dan weer eindelijk zover!

... lees meer >>

Kumbatio Kenya is geboren!
's-Hertogenbosch, 28 augustus 2015
GEWELDIG NIEUWS!

Sinds oktober 2014 zijn we bezig om de status "NGO" te krijgen (Non Governmental Organisation). Nadat we alle documenten hadden aangeleverd, was er maand-in-maand-uit geen nieuws... Shawn is regelmatig naar Nairobi gegaan alwaar de NGO-board zit. Dit is de overkoepelende organisatie voor alle NGO's in Kenia. Maar hij kwam steeds geen stap verder.

Nu echter na 9 maanden wachten (erg symbolisch) hebben we ons certificaat binnen en is "Kumbatio Kenya" ...

... lees meer >>

Kiota heeft ruimte nodig!
's-Hertogenbosch, 18 augustus 2015
Ja, Kiota heeft ruimte nodig! Wat bedoelen we daarmee?

De kinderen worden groter en komen meer en meer met hun verhaal over wat ze hebben meegemaakt, vóórdat ze naar Kiota kwamen. En die verhalen zijn heftig! De rugzak die ze meedragen is zwaar beladen en moet zoveel mogelijk ontlast worden!

Daarvoor hebben we grootse plannen om de kinderen veel meer fysieke ruimte te geven en daarmee ook mentale ruimte om alle trauma's te kunnen verwerken. Daarnaast willen we meer aan zelfvoorziening gaan doen en heeft de manager ook sterke behoefte aan privacy. ...

... lees meer >>Twee resultaatgerichte bestuursleden gezocht
's-Hertogenbosch, 23 juni 2015
Kumbatio is duidelijk aan het groeien, waardoor we meer hulp nodig hebben om onze plannen uit te kunnen voeren. Het hoofdplan waar we op dit moment druk mee bezig zijn, is het aankopen van land in Kenia. Dit is noodzakelijk omdat de ruimte van het huurhuis te klein is om de kinderen een mentaal gezonde omgeving te bieden. Ook is er geen kantoorruimte en is er geen privacy voor de kinderen die steeds meer met hun trauma's worden geconfronteerd. Daarnaast hebben we geen mogelijkheid om te werken aan zelfvoorzienendheid en hebben we geen ...

... lees meer >>Wil jij ook een kind persoonlijk sponsoren?
's-Hertogenbosch, 29 mei 2015
Na een lang traject van het vinden voor persoonlijke sponsoren voor de kinderen, hebben we fase 1 van dit traject nu afgerond:
alle kinderen hebben nu minimaal 1 of 2 sponsoren. Dat was onze eerste doelstelling. 
Op de dag van vertrek (afgelopen zondag 24 mei) van onze voorzitter Yvette Boltze vanuit Kiota terug naar Nederland is het goeie nieuws binnengekomen vanuit Australië om het laatste kind te sponsoren wat nog niet geheel gesponsord was. Dit vonden de kinderen natuurlijk geweldig!! We hebben hiermee ook weer een mijlpaal bereikt!


... lees meer >>

Cafe Averechts doneert voor kooksysteem Kiota
's-Hertogenbosch, 19 mei 2015
Op allerlei manieren doneren bedrijven, organisaties, instellingen en particulieren aan goede doelen. Zo ook Cafe Averechts in Utrecht. Na het indienen van ons projectplan "Jiko", zijn wij vorig jaar geselecteerd als een van de goede doelen. Door middel van de fooienpot die dan verdubbeld wordt, wordt de donatie bij elkaar gekregen. Dit gebeurt enkele keren per jaar. Zo is er voor Stichting Kumbatio dit kwartaal €2570 bij elkaar verzameld. 

Nu is de vraag natuurlijk, wat is een jiko? Dat kan je hieronder zien door op de foto te klikken! Een noodzakelijk iets ...

... lees meer >>

Oproep voor 2 algemene bestuursleden
's-Hertogenbosch, 14 april 2015
Kumbatio is duidelijk aan het groeien, waardoor we meer hulp nodig hebben om onze plannen uit te kunnen voeren.
Wat houdt dit in? 
 • organisaties benaderen die initiatieven zoals Kumbatio financieel ondersteunen
 • zelfstandig projectplannen daarvoor schrijven (beleid + begroting)
 • zoveel mogelijk materiaal (denk aan drukwerk en materiaal voor sponsoractiviteiten) laten sponsoren
 • sponsoractiveiten bedenken en uitvoeren of delegeren of ...

... lees meer >>Vrijwilliger Arta van Mil vertelt haar ervaringen
's-Hertogenbosch, 15 maart 2015
Onze vrijwilliger Arta van Mil is 2 weken geleden teruggekeerd van een maand verblijf in Kiota. Ze heeft een geweldige tijd gehad en deelt dit op de vrijwilligerspagina met jullie. 

Wil je weten hoe ze dit beleefd heeft? Klik dan hier en scroll daarna een beetje naar beneden tot je bij haar verhaal uitkomt.  

Datum bekend van Sponsordiner 2015
's-Hertogenbosch,  7 maart 2015

Even een kort, maar belangrijk berichtje: de datum van het Sponsordiner 2015 is bekend!

Noteer 'm alvast:

Zaterdag 19 september en natuurlijk weer in De Lachende Vis!

Binnenkort zal er meer informatie over verspreid worden! Hoofddoel boekenbeurs Vincentius is Kumbatio dit jaar!
's-Hertogenbosch, 17 januari 2015

Ieder jaar organiseert de Vincentiusvereniging de grootste boekenbeurs (tussen de 1200 en 1500 standhouders en meer dan 100.000 boeken!!) van Noord-Brabant  waarvan de opbrengst gaat naar goede doelen die zich inzeten voor een ontwikkelingsland. Uit alle ingediende projecten wordt één hoofdproject gekozen. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient een goed onderbouwd projectplan met financieel plaatje te worden ingediend.

... lees meer >>

Verslag Dieuwertje van der Heijden van haar Kiota-verblijf
's-Hertogenbosch,  7 januari 2015
Het is weliswaar weer een paar maanden geleden dat Dieuwertje van der Heijden in Kiota verbleef voor 2 maanden, maar zo spreiden we de ervaringen van de vrijwilligers die veelal tijdens de zomervakantie naar Kiota gaan.

Lees HIER haar geweldige ervaringen!

Het was een mooi 2014! Bedankt!
's-Hertogenbosch, 23 december 2014

We willen iedereen graag bedanken die dit jaar iets – op welke manier dan ook - heeft bijgedragen aan Kumbatio, zodat we samen de kinderen van Kiota hebben kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften.  Zo zijn er sponsoractiviteiten opgezet in samenwerking met vrijwilligers. Iedereen die zich heeft ingeschreven voor een bepaalde activiteit heeft hieraan ook bijgedragen waar wij dan ook erg dankbaar voor zijn.  

Ook zijn er kleine en grote particuliere sponsoren ...

... lees meer >>

Verjaardagsfeest met Makali Sounds voor Kumbatio!
's-Hertogenbosch,  9 december 2014
Het is alweer even geleden, maar door de drukke bezigheden van Kumbatio om te zorgen voor fondsen voor Kiota Children's Home en het verblijf in Kenia is het er niet eerder van gekomen dit bericht te schrijven.
En of het nou even geleden is of niet, deze actie verdient alle aandacht!

We kregen een aantal maanden terug een telefoontje van Peti Van Rooij-Elberse, omdat zij voor haar zestigste verjaardag geen cadeaus wilde, maar zij wilde geld inzamelen voor Kumbatio in samenwerking met Makali Sounds waarvan de bandoprichter Keniaans is en waarin haar zoon Niels als ...

... lees meer >>

Dank aan alle nieuwe sponsoren voor de kinderen!
's-Hertogenbosch,  7 december 2014
Yvette Boltze (Oprichter Kumbatio) is weer bijna 2 weken terug van een verblijf van weken in Kenia. De kinderen van Kiota waren erg blij toen ze het nieuws vertelde over dat er weer 7 kinderen zijn gesponsord bovenop de anderen die al gesponsord waren! 
Het is voor de kinderen steeds weer erg spannend om te weten wie hun persoonlijke sponsoren zijn. Ze hebben enkele keren per jaar via een brief en foto's contact met hun sponsoren, maar ook vice versa. Het kind kijkt er ook altijd weer naar uit om post te ontvangen! Jouw sponsorkind is dus echt een beetje je kind, omdat je ...

... lees meer >>Charity golfwedstrijd De Pettelaar voor Kumbatio!
Thika, 14 november 2014
Half oktober heeft er een golftoernooi plaatsgevonden bij Golf Parc De Pettelaar, 's-Hertogenbosch. Er is besloten om Kumbatio te kiezen als goed doel om voor te spelen. Lees hieronder hun verslag hoe dit gegaan is en wat het resultaat is geweest:

"Een aantal weken geleden was het weer zo ver, de jaarlijkse Charitywedstrijd
kwam in zicht en we wilden uiteraard wel weer mee gaan doen maar de vraag
was: met wie willen we dit jaar een team vormen?
Dit zal ook wel het geval zijn geweest bij diverse andere golfers die ...

... lees meer >>

Geslaagd sponsordiner 2014
Schiphol, 19 oktober 2014
Met een zaal gevuld met 70 gasten is het sponsordiner van 11 oktober weer zeer geslaagd geweest! Voor de tweede keer heeft Mario van Lith, eigenaar van de Lachende Vis een zaal beschikbaar gesteld waar wij hem zeer dankbaar voor zijn! Samen met de 2 koks Cor en Wouter Burgerhof die een heerlijk 4-gangendiner hadden bereid, is deze avond een groot succes geworden. 
Natuurlijk mogen we niet de inzet van het serveren vergeten wat gedaan is door Nienke Burgerhof, Thijs Bugerhof en Mayke Burgerhof en 2 personeelsleden van de Lachende Vis, Karlijn en Ruud onder coördinatie ...

... lees meer >>

Verhaal van vrijwilliger Jozefien Govers
's-Hertogenbosch, 13 september 2014
Wil je weten hoe Jozefien Govers haar 3 maanden verblijf heeft ervaren in Kiota?
Lees dan haar verhaal onder "Vrijwilligerswerk"!

Crowdfundingactie "Selfsustainable shop"
's-Hertogenbosch, 10 september 2014
Jazeker, we willen meer zelfvoorzienend worden en we hebben dat geprobeerd met onze eerste crowdfundingsactie "Selfsustainable shop for children's home in Kenya". Helaas is dit niet helemaal van de grond gekomen. Bij deze manier van fondsenwerving heb je een netwerk nodig en je bouwt er ook een netwerk mee op. Deze manier van crowdfunding liep via de 1% Club waarbij je de donateur geen tegenprestatie geeft, iets wat bij andere crowdfundingsorganisaties wel een voorwaarde is.  
De bedoeling is dan ook om dit de volgende keer grootser aan te pakken en met tegenprestatie via ...

... lees meer >>Netwerkvergroting voor groentewinkel Kiota
's-Hertogenbosch, 16 augustus 2014

Zoals de meesten al weten organiseren we 11 oktober een sponsordiner in Empel/'s-Hertogenbosch, zal de spinningmarathon er weer aankomen en al snel breekt 1 januari 2015 aan voor onze Nieuwjaarsduik. We zijn op allerlei manieren bezig om geld binnen te halen voor ons weeshuis Kiota in ...

... lees meer >>

Uitnodiging en inschrijving Sponsordiner 2014 online!
's-Hertogenbosch, 26 juli 2014
Het is weer zover: het sponsordiner 2014! Dit jaar wederom met alle medewerking van Café-Zalen "De Lachende Vis" in Empel ('s-Hertogenbosch) en zal plaatsvinden op zaterdag 11 oktober 2014. 

Alle informatie is te vinden links in het menu onder "Sponsordiner".

We hopen je weer te mogen verwelkomen dit jaar om met elkaar weer te zorgen om, onder het genot van een heerlijk 4-gangen diner, het voedselbudget van
€4200,- bij elkaar te krijgen!  

Tot ziens op 11 oktober! 

Uitslag trekking lootjes
's-Hertogenbosch,  4 juli 2014

Met veel plezier kunnen we melden dat de lootjesverkoopactie van Hans van Bruggen voor de kinderen in Kiota €1000 heeft opgeleverd. Alle kopers, namens de kinderen uit Kiota, heel erg bedankt voor jullie bijdrage!!! Een prachtig resultaat!!!

En ja, de winnaars van de lootjes zijn bekend. Dinsdagavond 1 juli zijn de lootjes getrokken door Hans van Bruggen, samen met Yvette Boltze en Arta van Mil. Marian van Bruggen heeft (met een notariële blik en inzicht) toezicht gehouden.

... lees meer >>Nieuw vrijwilligersverhaal
's-Hertogenbosch, 20 juni 2014
We hebben weer een nieuw reisverslag binnen van één van onze vrijwilligers die met haar vader de avonturen in Kiota is aangegaan. 

Lees hun belevenissen onder www.kumbatio.org/vrijwilligers !

Aankondiging Sponsordiner 2014
's-Hertogenbosch,  6 juni 2014
Het is alweer een jaar geleden sinds we het Sponsordiner 2013 hielden in de Lachende Vis in Empel in samenwerking met Horecagroothandel Willie Robben. Het was een avondvullend programma met het Afrikaanse optreden, de veiling en natuurlijk een presentatie over Stichting Kumbatio zelf en haar weeshuis Kiota. Dit alles onder het genot van een heerlijk samengesteld 4-gangen diner bereid door professionele koks die zich hier ook vrijwillig voor in hadden gezet. Het was een zeer geslaagde avond met een mooie opbrengst!

Dit jaar zal het ... lees meer >>

Dieuwertje van der Heijden doet mee met de Vestingloop
's-Hertogenbosch, 13 mei 2014

 

Help de kinderen in Thika, Kenia!

 

 

Zondag 25 mei 2014 gaat Dieuwertje van der Heijden meedoen aan de Vestingloop in Den Bosch, om geld op te halen voor stichting Kumbatio. Binnenkort vertrekt zij voor twee maanden naar Kenia om ...

... lees meer >>

Hans van Bruggen fietst voor Kumbatio!
's-Hertogenbosch, 23 maart 2014
Hans van Bruggen gaat voor Kumbatio door Zuid-Engeland fietsen. Zie hier zijn eerste stukje verslag van de reisblog die hij bijhoudt voor iedereen die hem wil volgen:

 Op 19 mei ga ik beginnen aan mijn fietstocht door Zuid Engeland.Vanuit Zaltbommel fiets ik naar Hoek van Holland en ga daar om 22.30u met de boot naar Harwich.Vandaar fiets ik in 2 dagen naar Abbey Woods Camping Site in Greenwich Londen ...

... lees meer >>

Heb jij nog een mobieltje liggen die je niet meer gebruikt?
's-Hertogenbosch, 14 februari 2014
Wij hebben ons aangesloten bij de organisatie "Geef je mobiel", (www.geefjemobiel.nl) die ervoor zorgt dat organisaties zoals Stichting Kumbatio geld kunnen inzamelen met mobiele telefoontjes die worden ingeleverd. We weten allemaal dat er enorm vel mobiele telefoons 'rondzwerven' in huis of op het werk. Dat is toch zonde? Je kan ze dan beter aan een goed doel schenken, nietwaar?

Heb je een mobieltje ergens liggen die je niet meer gebruikt? Laat het ons dan eevn weten via mail of telefoon zie contact). Wij zullen je dan weer laten weten waar je het kan inleveren. ...

... lees meer >>

Prachtige opbrengst Nieuwjaarsduik 2014!
's-Hertogenbosch,  6 januari 2014
Voor de tweede keer is er door Kumbatio meegedaan aan de Nieuwjaarsduik. Door de mooie opbrengst die de eerste keer door 4 vrijwilligers bij elkaar is verzameld, was het eigenlijk de bedoeling om dit jaar met een groep van 10 vrijwilligers deze duik te gaan doen om een veelvoud van het eerste bedrag op de halen (€1500,-). Helaas is dit er door gebrek aan tijd niet van gekomen om dit te organiseren...

Anneloes Dirks en Yvette Boltze zijn daarom dit jaar met z'n tweetjes de uitdaging aan gegaan. Het weer was dan niet zo koud en daarmee het water ook niet, maar de wind ...

... lees meer >>

Bedankt voor de steun!!
's-Hertogenbosch, 27 december 2013
We kijken terug op een geslaagd, mooi en gegroeid Kumbatio en Kiota in 2013!

Het is geweldig om te zien hoe de kinderen gegroeid zijn op zowel fysiek als psychisch gebied! Hiervoor doen we het! Naast de groei zelf zien we ook dat we hebben kunnen zorgen voor voldoende voedsel en water en de nodige andere voorzieningen om de kinderen te geven waar behoefte aan is. Vooral onderwijs wat zo enorm belangrijk is, is iets wat de kinderen met beide handen hebben aangegrepen. En wat zijn ze trots op wat ze behaald hebben!

De huismoeders Florence en Julia hebben ook ...

... lees meer >>

Webshop geopend!
's-Hertogenbosch, 18 december 2013
Eindelijk na een lange tijd is de webshop geopend! Dit is mogelijk gemaakt dankzij de grote hulp van Anita van Rosmalen, een vrijwilliger die ook in Kiota is geweest en met veel plezier en inzet nu iets voor Kumbatio betekent! Zo kan zij toch vanuit Nederland iets voor de kinderen doen!

De webshop is leuk ingericht met Nederlandse spulletjes die zij zelf heeft gemaakt, maar natuurlijk ook met Keniaanse spulletjes, zoals schaaltjes, armbandjes, kettinkjes, oorbellen en schilderijtjes, rechtstreeks vanuit Kenia! Het kan zijn dat bepaalde spulletjes vanuit Kenia niet ...

... lees meer >>

Bestuurslid Cris Immens is trots op onze stichting!
's-Hertogenbosch,  8 december 2013
Lees hier het verhaal van het verblijf van 4 tot 20 november van ons bestuurslid Cris. Zij is medeoprichter van kindertehuis Kiota en heeft onlangs weer een bezoek gebracht aan Thika. Tijdens dit verblijf heeft ze samen met vrijwilliger Wim twee projecten uitgevoerd: een nieuwe watertank en het aanleggen van onze Kiota Shamba (moestuin)! Het was mijn tweede bezoek aan Kiota en was erg benieuwd hoe het weer zou zijn. Ik hoopte om vooruitgang te zien en een bevestiging dat we als stichting een goed doel hebben uitgekozen. Hoewel we goed contact hebben met manager Shawn, en Yvette er ...

... lees meer >>

Anneloes Dirks: een ervaring om nooit meer te vergeten!
's-Hertogenbosch, 19 november 2013
Lees hier het verhaal van onze vrijwilliger Anneloes Dirks die 3 maanden in Kiota heeft doorgebracht en daarbij de tijd van haar leven heeft gehad! 

Verhaal van een vrijwilliger
's-Hertogenbosch, 27 oktober 2013
Lees hierbij het verhaal van een van onze vrijwilligers hoe zij het ervaren heeft!

 http://www.kumbatio.org/vrijwilligers/ 

en scroll naar beneden > Kendie Henderick.

Vooruitgang Kiota
's-Hertogenbosch,  6 oktober 2013
Yvette Boltze is weer een maand naar Kenia geweest en ze heeft veel positieve ontwikkelingen gezien betreffende de structuur op het gebied van organisatie, maar ook op het gebied van inrichting. Op dit moment zijn 2 vrijwilligers hard aan de slag om de inrichting wat aan te passen om het werk makkelijker te maken. 
Maar er moet nog veel gebeuren!

Daarnaast is er in de afgelopen maand een vrijwilliger geweest die de kinderen vooral heeft vermaakt met zijn gitaarspel en de kinderen veel nieuwe liedjes heeft geleerd, waar de kinderen dol op waren! Binnenkort zal ...

... lees meer >>

Een mooie dag om op terug te kijken!
's-Hertogenbosch, 31 augustus 2013
Het was een prachtige dag met veel gasten, muziek, lekkere hapjes en drinken waarmee de eerste verjaardag van Kiota gevierd was!

Zie hier een paar foto's om je van de sfeer te laten proeven.  

Iedereen bedankt die ons gesteund heeft om dit resultaat te mogen hebben bereiken!Kiota bestaat één jaar!
's-Hertogenbosch, 31 juli 2013
Dit is een feestje waard! Kiota bestaat 10 augustus een jaar! De medewerkers organiseren daar natuurlijk een feestje voor wat iedereen ook echt verdient! 
Er is veel werk verzet door Kumbatio zelf, maar ook door Kiota en iedereen die zijn steentje op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen!

We houden jullie op de hoogte van de dag zelf!Maak kennis met Samuel, Sharon en Teresia
's-Hertogenbosch,  7 juli 2013
In de laatste maand hebben we 3 nieuwe kinderen erbij gekregen: Samuel, Sharon en Teresia. Nieuwsgierig? Kijk dan onder "Kinderen" in het menu!

Wil je één van onze kinderen sponsoren? Vul dan ons contactformulier in voor meer informatie hierover of lees alvast bij "Sponsor een kind"!Johan van Breugel heeft gezorgd voor mooie opbrengst!
's-Hertogenbosch, 23 juni 2013
Jaja, we zitten niet stil. Cris Immens heeft zich ingezet om 3 mannen mee te helpen met afvallen. Dit waren Johan van Breugel, Ad v.d. Ven en Paul de Keijzer. Dit wilden ze niet alleen voor zichzelf, maar ook als sponsoractie voor Kumbatio!

Op zondag 16 juni was de uitslag van de totale opbrengst. Johan van Breugel mocht hierbij zich 'en publique' wegen op het marktplein te Sint Michielsgestel. Hij had hierbij 18 t-shirts over elkaar heen getrokken, die hij één voor één uittrok en ook later weer ingezet heeft ter verkoop waarvan de opbrengst ...

... lees meer >>

ZEER GESLAAGD SPONSORDINER!!
's-Hertogenbosch, 21 juni 2013
Vandaag is officieel de zomer ingegaan en wat een prachtige dag om bekend te maken dat ons sponsordiner zeer geslaagd te noemen is!

Op zaterdag 15 juni vanaf 10.00u waren de koks al begonnen met de voorbereiding van het diner in de Lachende Vis. Daarnaast hebben we vanaf 12.00u de zaal ingericht en aangekleed. Om 17.00u kwamen de eerste gasten binnen, waarna de rest van de gasten al snel volgde. Tijdens het welkomstwoord zijn de gasten hierin meegenomen naar Kenia om te proeven van de cultuur waarna rond 18.00u aan tafel kon worden gegaan.
Tussen de ...

... lees meer >>

Medewerkers Kiota
's-Hertogenbosch, 25 mei 2013
Vaak wordt ons gevraagd wie de medewerkers van Kiota zijn. En natuurlijk is het leuk en verhelderend wie er voor de kinderen zijn en met wie je te maken krijgt als je je opgeeft als vrijwilliger.

Dus we willen jullie graag aan onze medewerkers voorstellen door hier te klikken of kijk onder "Het kindertehuis".Verslag van vrijwilligers verblijf in Kiota
's-Hertogenbosch, 21 april 2013

Theo en Anita van Rosmalen zijn 3 weken in Kiota geweest en kwamen terug met zeer enthousiaste verhalen. Lees hier meer over hun ervaring van hun verblijf van 9 februari 2013 tot 2 maart 2013!Afvallen voor het goede doel!
's-Hertogenbosch,  6 april 2013

Wim van Vessem zal later in dit jaar naar Kenia gaan om te gaan klussen, helpen, voetballen en spelen met de kinderen in Kiota. Voor o.a. het aanschaffen van gereedschappen en klusmaterialen is Wim eens gaan uitzoeken of er misschien mensen zouden zijn die hem voor dit project willen sponsoren.  En gelukkig  heeft hij veel vrienden, familie, verenigingen, kennissen uit Sint-Michielsgestel  die hem hier graag bij willen steunen!

Wim heeft een actie bedacht waarbij het mes aan twee kanten snijdt! Johan van Breugel, Ad van de Ven en Paul de ...

... lees meer >>

Sponsor een kind!
's-Hertogenbosch, 31 maart 2013
We zijn definitief gestart met ons project "Sponsor een kind"! Dit project geeft de gelegenheid sponsoren wat dichterbij de kinderen te brengen, zodat de betrokkenheid een stuk groter wordt.

Mensen die willen sponsoren kunnen een kind voor € 20,- of € 40,-  per maand sponsoren, waarbij iemand die € 20,- betaalt samen met iemand anders één kind sponsort. Een sponsor sponsort minimaal één jaar een kind en sluit hier een overeenkomst voor af. De sponsor ontvang 4x per jaar een brief vanuit Kiota hoe het met het kind gaat ...

... lees meer >>Drukke tijden!
's-Hertogenbosch, 27 maart 2013
We zijn druk bezig met onze stichting! Sinds een week zijn we begonnen met het organiseren van het sponsordiner. Dit heeft veel voeten in de aarde qua organisatie! Onder het kopje "Sponsordiner" kan je hier meer over lezen en natuurlijk hopen we je als gast te mogen verwelkomen!

Daarnaast zijn we druk bezig om bedrijven te vinden die ons willen steunen, zodat we een zekere mate van continuiteit hebben. Ook dit is iets wat heel veel tijd vraagt.

Tenslotte is het project "Sponsor een kind" zo goed als rond om ...

... lees meer >>Oprichter Yvette bezoekt Kiota voor eerste keer
's-Hertogenbosch,  5 maart 2013
Van 2 januari tot en met 30 januari 2013 is Yvette naar Kenia gegaan om Kiota te gaan bezoeken en te bekijken hoe het allemaal loopt, hoe het met de kinderen gaat en wat er nog allemaal nodig is en natuurlijk om te genieten van Kenia!

"Het weeshuis ziet er goed uit. Het is nog wat kaal, maar dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat het weeshuis de kinderen biedt wat ze nodig hebben: bedden, schoon water, goede voeding en mensen om hen heen waarbij ze zich op hun gemak voelen en die zich voor hen inzetten vanuit hun hart. Dit heb ik allemaal gezien en ...

... lees meer >>

Worstenbroodactie Knobbout uit Uden groot succes!
's-Hertogenbosch, 30 december 2012

De worstenbroodactie die 6 december bij slagerij Knobbout uit Uden van start ging voor stichting Kumbatio was een groot succes. Voor elke verkochte zak worstenbroodjes van 10 stuks heeft Frans Knobbout 1 euro aan ons gedoneerd!

In totaal gingen er in de periode van 6 t/m 24 december 1980 worstenbroodjes over de toonbank die 198 euro op zouden brengen voor Kumbatio, maar Frans rond dit bedrag naar boven af. Daarnaast is de opbrengst uit de collectebussen die op de toonbank stonden 20 euro en  45 cent. Dit levert een totale opbrengst van 220 euro en 45 cent op ...

... lees meer >>

DE BESTE WENSEN!
's-Hertogenbosch, 24 december 2012
Namens Stichting Kumbatio Nederland en namens alle kinderen van Kiota wensen wij iedereen die ons in 2012 gesteund heeft de beste wensen voor 2013!

(zie kaart)Vier nieuwe kinderen in Kiota
's-Hertogenbosch, 13 december 2012
Sinds een week of 2 hebben we 4 nieuwe kinderen in Kiota:
Charles 2 jaar, John 8 jaar, Eliud 3 jaar en Jimmy 6 jaar. Deze vier kinderen zijn gebracht door de DCO, District Children's Officer. Ondanks dat wij er niet op voorbereid waren, zijn deze kinderen bij ons geplaatst met het motto: beter een kind vandaag redden dan dat het morgen te laat is. En daar helpen wij graag aan mee!
Deze kinderen zullen straks ook naar school gaan en krijgen net als alle andere kinderen een bed en kleding. Het is erg spannend voor de rest van de kinderen, maar ze zijn net als de ...

... lees meer >>

Sinterklaasactie Empel brengt rond 700 euro op!
's-Hertogenbosch,  4 december 2012

Zondag 2 december heeft de sponsorcommissie de sinterklaasactie volbracht. Het was een geweldige activiteit met veel entertainment en leuke muziek! 

Deze activiteit werd aan elkaar gepraat door Frank de gastheer. Hij heeft samen met de kinderen eerst een kwartier zitten zingen in de hoop dat sinterklaas binnen zou komen. Eindelijk daar kwam hij! Hij had een ware Pietenband bij zich wat zijn binnenkomst extra feestelijk maakte!  

De kinderen waren allemaal razendenthousiast en sinterklaas was erg blij hen allemaal te zien. Elke keer als sinterklaas ...

... lees meer >>

Sinterklaas helpt de kinderen van Kiota
's-Hertogenbosch, 11 november 2012

Dit jaar gaat Sinterklaas ook naar De Lachende Vis in Empel. Hij heeft daar een hele speciale reden voor! Sinterklaas heeft namelijk ook besloten de kinderen van Kiota te helpen. Daarom heeft hij De Pietenband ingeschakeld voor zijn komst in De Lachende Vis. Deze jonge en muzikale pieten weten er een feestje van te maken! Daarnaast zijn er allerlei Pietenspelletjes waar alle kinderen aan mee kunnen doen en zal er een DJ aanwezig zijn die het nog gezelliger zal maken. Verder zal het dansteam komen van Van Gent Sportschool  om een spectaculaire Hip-Hop demo te geven ...

... lees meer >>

Een zeer geslaagde spinningmarathon!
's-Hertogenbosch,  8 oktober 2012

Ja, ja het was zover! Zondag 7 oktober zijn 23 man 3 uur gaan spinnen voor ons kindertehuis Kiota in Thika. Na een week of 4 voorbereiding voor de organisatie en om sponsorgeld binnen te halen, zijn de bestuursleden Cris, Yvette, Beaty, Rob (man van Beaty) en de moeder van Beaty een dag van tevoren urenlang bezig zijn geweest met het voorbereiden van de heerlijke keniaanse snack "Samosa". De volgende dag waren we om 10.15u paraat in Sportcentre Reflex om de allerlaatste voorbereidingen te ...

... lees meer >>

Proefles Sportiom met bijdrage voor het kindertehuis Kiota
's-Hertogenbosch,  8 oktober 2012

Zaterdagochtend vond de proefles plaats van het sportcentrum Sportiom
's-Hertogenbosch waarbij een bijdrage werd gevraagd voor ons kindertehuis Kiota. We zijn met een klein kraampje gaan staan, een Powerpoint Presentatie en diverse keniaanse sieraden en "soapstone" beeldjes, schaaltjes en kaarsenstandaards om nog wat te kunnen verkopen voor het kindertehuis.
De deelnemers hebben hun bijdrage gedaan in de pot die ook op dit kraampje stond.
Aangezien het de eerste keer was, hebben we vooral geleerd hoe we het de volgende keer moeten aanpakken. Zo hebben ...

... lees meer >>Subsidie Milleniumdoelen gemeente 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch,  3 oktober 2012
Net als vorig jaar hebben we ons ingeschreven op de subsidie van de Milleniumdoelen van de gemeente 's-Hertogenbosch. Vorig jaar sloten we niet goed aan bij het thema van dat jaar, maar dit jaar hadden we goede hoop en hebben we een nieuw en prachtig plan geschreven.

De millenniumdoelen zijn afspraken van regeringsleiders over het terugdringen van armoede, ziekte en honger. De gemeente ‘s-Hertogenbosch zet zich in voor een einde aan extreme armoede, alle kinderen naar de basisschool, stimuleren van een duurzaam leefmilieu en eerlijke handel, schuldverlichting en ...

... lees meer >>

Sponsor Dita voor het lopen halve marathon voor Kumbatio
's-Hertogenbosch, 18 september 2012
Wie is Dita?

Dita wil de halve marathon gaan lopen op 21 oktober. Zij doet dat voor Kumbatio! Geloof je in Dita en wil je haar en dus Kumbatio steunen, mail dan naar cris@kumbatio.org en laat weten of je haar per gelopen km wil sponsoren of voor het uitlopen van de Marathon!

Lees hieronder een stukje van haar blog:

October 21th is the big day; the...
day Im running my first ...

... lees meer >>Spinningmarathon 7 oktober 2012
's-Hertogenbosch,  5 september 2012

Spinningmarathon


Zondag 7 oktober van 11.00 – ...

... lees meer >>Het weeshuis is geboren!
's-Hertogenbosch, 24 augustus 2012
Jawel, eindelijk, we hebben een Swahili-naam voor het weeshuis:


'KIOTA'

Dit betekent 'nest' in het Nederlands. De symboliek hierachter is geborgenheid, warmte, groei en zorg.

De gehele naam is 'Children's Home 'Kiota'.

Nu nog een leuk naambordje met logo ontwerpen!

De eerst vrijwilligersverhalen
's-Hertogenbosch, 19 augustus 2012
Onze eerste vrijwilligers zijn nu 12 dagen in ons nieuwe weeshuis. Ze vallen met de neus in de boter en schrijven over hun ervaringen o.a. het volgende:

"De schoenen die we vanuit Nederland meegenomen hebben, waren erg welkom.  Op 1 kind na liep iedereen blootvoets toen we aankwamen, ook de kleren bleken erg nodig.
We zijn met drie kinderen naar een dokter geweest. Terwijl we daar waren, werden er twee meisjes gebracht, zodat we nu 10 kinderen in totaal hebben. De meisjes hebben longontsteking, James van vier gelukkig niet (daar waren we wel bang voor) en ...

... lees meer >>Eerste vrijwilligers zijn gearriveerd!
's-Hertogenbosch, 10 augustus 2012
De eerste vrijwilligers zijn gearriveerd in ons nieuwe weeshuis! Erg spannend! De eerste 10 kinderen zijn aanwezig in de leeftijd van 4-10 jaar. Hun foto's zullen snel volgen! De ontwikkelingen van deze eerste nieuwe belangrijke stappen zijn de eerste 3 weken te volgen via deze website en Facebook!

Heb je ook zin om vrijwilliger te zijn in ons weeshuis? Of wil je meehelpen met sponsoractiviteiten? Meld je dan bij ons aan!

GESTART MET NIEUW WEESHUIS!!
's-Hertogenbosch, 15 juli 2012
Eindelijk, eindelijk, eindelijk! Na een lange weg van een half jaar, is het dan eindelijk zo ver: Stichting Kumbatio Nederland heeft een nieuw weeshuis gevonden!!

In dit nieuwe weeshuis is plaats voor 20 kinderen, 4 vrijwilligers, 2 huismoeders en een manager. Per  augustus zullen er om te beginnen 10 kinderen zitten. We geven deze kinderen alles wat ze nodig hebben: voedsel, water, kleding, een heerlijk bedje, onderwijs en toegang tot medische voorzieningen. Wanneer alles goed loopt, gaan we over naar uitbreiding tot 20 kinderen.

Dit betekent voor ...

... lees meer >>

Nieuw bestuurslid
's-Hertogenbosch,  8 juli 2012
Per 1 juni hebben we een nieuw bestuurslid die zich zal bezighouden met de belangrijkste taak: PR & sponsoring. Haar naam is Cris Immens en ze is 28 jaar. Zij is bij ons bestuur terecht gekomen doordat zij in mei van dit jaar als vrijwilliger naar Kenia is gegaan en daar razendenthousiast over was en is.

Wij hebben vertrouwen in haar enthousiasme en het werk dat ze voor Kumbatio zal gaan uitvoeren en heten haar dan ook hartelijk welkom.

Meer informatie over haar zie onder het kopje Stichting Kumbatio

Spinningmarathon 2012
's-Hertogenbosch, 20 april 2012

Net als vorig jaar houden we een Spinningmarathon om geld op te halen voor het nieuwe weeshuis in Thika, Kenia.  

Dankzij de medewerking van Sportcentre Reflex (073-6423939) hebben we 22 fietsen beschikbaar inclusief instructeurs. Deelnemers nemen 1,5 uur (of 2 x 1,5uur) plaats op een fiets, die naar eigen zwaarte is in te stellen. 

De dag waarop dit plaatsvindt, is zaterdag 16 juni 2012 en ziet er als volgt uit:

10.15u verzamelen en omkleden

10.30u 1e groep stapt ...

... lees meer >>Gezocht! Bestuurslid PR en sponsorwerving
's-Hertogenbosch, 28 maart 2012
We zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om zich in te zetten voor de PR en sponsorwerving van onze stichting. Ben je een echte netwerker, waarbij je sponsoren weet aan te trekken zowel particulier als bedrijfsmatig en voel je je betrokken bij het project waarmee wij tientallen kinderen voorzien in de eerste levensbehoeften?

Mail of bel ons dan voor meer informatie hierover!

Stilte voor.... NIEUWE PLANNEN!
's-Hertogenbosch, 28 januari 2012
Buiten vrijwilligers die via ons naar Kenia gaan om lekker mee te werken bij een weeshuis en de Keniaanse cultuur op te snuiven, is Kumbatio zelf druk bezig met allerlei nieuwe plannen. Kumbatio ondergaat een interne metamorfose, om de plannen in Kenia van A tot Z met veel enthousiasme, kunde en vertrouwen uit te kunnen voeren.

Hou de website dus in de gaten, want ook deze gaat veranderen! We hebben er heel veel zin in, maar we verklappen nog niets!

Wordt vervolgd!Eerste sponsordiner voor herhaling vatbaar!
's-Hertogenbosch, 13 oktober 2011
Het sponsordiner wat op zaterdag 1 oktober 2011 is gehouden, is voor herhaling vatbaar. Het was voor de eerste keer dat Kumbatio deze actie heeft georganiseerd, waarbij is gebleken dat het enthousiasme hierover is toegenomen.
We begonnen met een welkomstdrankje en hapje, waarna iedereen de leuk ingerichte zaal mocht betreden. De koks hebben de hele middag druk en in een geweldig teamverband het gehele 4-gangenmenu bereid met een uitstekend hoog culinair resultaat. Tussen de gangen door werd er een presentatie gehouden en een veiling van wat Keniaanse produkten. Daarnaast ...

... lees meer >>

Sokjesactie bestuurslid Marleen
's-Hertogenbosch, 13 september 2011
Marleen is verloskundige en heeft daarbij het idee gekregen om door haar moeder sokjes te laten breien voor deze allerkleinste mensjes. Deze sokjes verkocht ze voor een kleine prijs van 3,- euro. In de afgelopen maand zijn deze sokjes met veel succes verkocht en heeft Marleen daarmee 187,- euro opgehaald!

Een actie om mee verder te gaan!!Uitnodiging sponsordiner
's-Hertogenbosch, 29 augustus 2011

Op 1 oktober 2011 is het dan zover: het sponsordiner!
We zijn erg druk met het versturen van de uitnodigingen om dit sponsordiner een succes te maken. We streven naar 75 mensen die op deze ludieke manier een steentje willen bijdragen aan het maandelijkse budget dat het kindertehuis nodig heeft om de 30 kinderen fatsoenlijk van eten te kunnen voorzien!

Tijdens dit diner worden er nog Keniaanse sieraden, bordjes, kaarsenstandaards, schilderijdoeken etc. en nog kunst geveild en daarnaast zal er een presentatie plaatsvinden van Kumbatio en CRC.

Geweldig ...

... lees meer >>Sponsordiner
's-Hertogenbosch, 21 juli 2011
We zijn weer druk bezig met het opzetten van de volgende actie: het sponsordiner.
Dit gaat plaatsvinden op 1 oktober 2011 tussen 17.30u en 22.30u in "Het Klooster" te Waalre. Er is plaats voor 60 gasten en het diner bestaat uit 4 gangen! We willen er iets feestelijks van maken, omdat Kumbatio dan bijna 1 jaar bestaat!

Wil je er meer over weten en wil je je aanmelden? Klik dan op de button "Sponsordiner" en dan hopen we je op 1 oktober te mogen verwelkomen!

Opbrengst Spinningmarathon Sportiom 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch,  5 juli 2011
Het definitieve sponsorbedrag is bekend van de spinningmarathon die gehouden is op 2 juni 2011 in het Sportiom 's-Hertogenbosch....

Na het nauwkeurig optellen van al het geld wat op is gehaald, het ondertekenen van de officiële sponsorbrief door Jeanne de Vaan (vrijwilliger Kumbatio) en Suzanne van Ewijk (Sportiom) en het overhandigen van het geld aan Kumbatio waren wij allemaal blij verrast met de totale opbrengst van:


€ 2250,-!!!

Iedereen die hieraan heeft ...

... lees meer >>Spinning-marathon in het Sportiom een groot succes !!
's-Hertogenbosch,  2 juni 2011
Precies om 9.00 uur werd het startsein gegeven voor de spinning-marathon in het Sportiom in Den Bosch. In de zaal maar liefst 37 deelnemers, waaronder Jeanne (initiatiefneemster voor deze actie), en ons bestuurslid Beaty. Drie uur lang hebben de deelnemers zich werkelijk uit de naad gefietst om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Kumbatio.

En het is ze gelukt: na de finish werd er een cheque ter waarde van €1.393,60 aan Beaty overhandigd. Korte tijd later stond de teller zelfs al op €1.650,00. En er blijft nog ...

... lees meer >>

Oecumenische Agapèviering in 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch, 19 mei 2011
Op woensdag 18 mei was Kumbatio uitgenodigd om de Oecumenische Agapèviering in de Wederkomstkerk in ’s-Hertogenbosch bij te wonen en over het werk van de stichting te vertellen. De collecte heeft op deze avond € 125,- opgebracht en komt geheel ten goede van Kumbatio.

Wij danken de organisatie voor de uitnodiging, en alle deelnemers voor de warme ontvangst en hun bijdrage.

Succesvolle Wereldwinkeldag
's-Hertogenbosch, 17 mei 2011
Op 14 mei was Stichting Kumbatio met een eigen kraam aanwezig op de Wereldwinkeldag in Rosmalen. Deze dag stond in het teken van duurzaamheid en de zorg voor onze wereld. Samen met 5 andere kleinschalige goede doelen, duurzame bedrijven en de Wereldwinkel zelf stonden we van 10 tot 17u op een gezellige markt op de Driesprong. Er werd ook ter plaatse muziek gemaakt en gedanst. Een mooie kans om onszelf te presenteren en aan naamsbekendheid te werken!

Er kwamen heel wat geïnteresseerden langs, waaronder ook een aantal vrijwilligers die deze zomer naar het kindertehuis ...

... lees meer >>

ZONNEPANELEN VOOR EEN KINDERTEHUIS IN KENIA!
'-Hertogenbosch,  9 mei 2011
De positieve energie van Stichting Kumbatio Nederland motiveert vele vrijwilligers om door het hele land lokale acties te organiseren. Zo kunnen ze 36 kinderen in het Child Rescueing Centre International in Kenia een beter leven bieden. Help Kumbatio om zonnepanelen aan te schaffen en zo de hoge rekeningen voor de nodige electriciteit te stoppen!

http://positief.dongenergy.nl/initiatieven/brabant/stichting-kumbatio-nederland


... lees meer >>Sportcentrum "Sportiom" 's-Hertogenbosch steunt Kumbatio
's-Hertogenbosch,  9 mei 2011
Het sportcentrum Sportiom in 's-Hertogenbosch gaat dit jaar onze stichting steunen met de jaarlijkse Spinning-marathon op donderdag 2 juni. Zo'n 40 leden van het Sportiom zullen 3-4 uur gaan spinnen voor een goed doel en dat is CRCI in deze! Dit is een geweldige sponsoractie daar de pers erbij zal worden gehaald. Iedere 'spinner' betaald deelnemersgeld en krijgt ook nog eens een sponsorformulier om daarmee sponsoren voor zichzelf te werven. Natuurlijk wordt er promotiemateriaal neergelegd en opgehangen over onze stichting! Om het nog extra te stimuleren, mag degene die het meeste ...

... lees meer >>Wensballonnen Vrijmarkt Utrecht 30 april 2011
's-Hertogenbosch,  8 mei 2011
Op zaterdag 30 april hebben Yvette en een vriendin van haar (Brigitte) weer een actie op touw gezet. Brigitte had het idee en het plan en samen hebben ze het uitgevoerd als test.
De bedoeling was om heliumballonnen voor € 2,50 de lucht in te laten gaan met een wenskaartje eraan vast. Op het wenskaartje kon je je grootste wens invullen, aangeven wat je alle kinderen van de wereld wenst en wat je zou wensen als je een kind in Kenia zou zjin. Degene die het wenskaartje zou vinden, die kreeg op het kaartje de instructie om naar de website te gaan en via een link op de wens te ...

... lees meer >>

Eten gebracht door moeder bestuurslid Beaty
's-Hertogenbosch,  7 mei 2011
Een van onze bestuursleden is geboren en getogen in Kenia: Beatrice oftewel Beaty. Al haar familie woont nog in Kenia en haar moeder heeft een supermarkt in Nairobi. We hebben besloten om de moeder van Beaty één keer per maand naar CRC te laten gaan om voedsel te leveren van een deel van het verworven geld van Kumbatio dat voor voedsel bestemd is. Ze wordt steeds weer met open armen ontvangen als de werkers en de kinderen haar weer zien komen. En we kunnen gelijk uit eerste bron horen hoe het met CRC gaat! Er is nog veel te doen, maar er is ook progressie! ...

... lees meer >>

Kleding naar Kenia
's-Hertogenbosch,  2 mei 2011

Aangezien ons Keniaans bestuurslid Beaty haar familie in Kenia heeft wonen en daar nog steeds veel contacten heeft, heeft zij geregeld dat in een scheepscontainer van een vriend van haar een ruimte door ons gebruikt kan worden.
Na een oproep via mail en Facebook om allemaal één of twee truien of vesten in te leveren bij Kumbatio, is één van de nieuwe vrijwilligers, Noortje, erg enthousiast geweest met kleding inzamelen. Zij heeft namelijk voor veeeeeeeeeeee meer dan enkele kledingstukken gezorgd..... Klilk op de ...

... lees meer >>

Wenskaartje gevonden?
's-Hertogenbosch, 29 april 2011
Heb jij een wenskaartje gevonden met of zonder wens?

Ga dan naar:
http://kumbatio.friendbook.nl en reageer op de gevonden wens of vul zelf een wens in en kom in contact met de verzender!


Aflossing schulden
's-Hertogenbosch, 12 april 2011
Door het laatst geplaatst artikeltje in het Stadsblad van 's-Hertogenbosch en de Bossche Omroep waarin gevraagd werd naar vrijwilligers, hebben zich ook enkele bedrijven gemeld. Deze hebben vanuit verschillende visies een donatie gedaan, maar waarbij hart voor het weeshuis natuurlijk voorop staat. Hierdoor zijn de schulden afgelost en kunnen we door met de opbouw van het weeshuis!

Naast deze bedrijfsmatige donaties, hebben zich dus ook vrijwilligers aangemeld om naar het weeshuis te gaan. De maanden juli/augustus/september beginnen aardig vol te lopen, waarvan de maand juli ...

... lees meer >>Lever je oude mobieltje in voor het weeshuis!
's-Hertogenbosch,  7 april 2011
Lever je oude mobieltje in bij Kumbatio.

Stichting Kumbatio Nederland zamelt oude mobieltjes in en steunt met de opbrengst de kinderen in het weeshuis Child Rescueing Centre International (CRCI) in Thika, Kenia.

Het maakt niet uit of je mobieltje nog werkt of kapot is, elk mobieltje is welkom. Lever alleen de telefoon met batterij en batterijklepje in, zonder verdere accessoires. Verwijder ook de simcard en eventuele geheugenkaartjes.

De ingezamelde, nog werkende mobieltjes worden doorverkocht voor hergebruik. Kapotte mobieltjes ...

... lees meer >>ANBI-certificaat binnen!
's-Hertogenbosch, 12 maart 2011
We hebben ons certificaat "Algemeen Nut Beogende Instelling" binnen! 

Citaat belastingdienst:
"Een ANBI is een kerkelijke, levensbeschouwelijke, charitatieve, culturele of wetenschappelijke instelling, of een instelling die op een andere manier bijdraagt aan het algemeen nut. Instellingen kunnen ons vragen om hen aan te wijzen als ANBI. Als zij aan bepaalde voorwaarden voldoen, worden ze als een ANBI aangewezen en geregistreerd."

Dit betekent het volgende:
 • Een ANBI betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen ...

... lees meer >>Telefonisch bereikbaar
's-Hertogenbosch, 26 februari 2011
Eindelijk! We zijn ook telefonisch bereikbaar! +31-(0)6-31234133

Mocht er niet worden opgenomen, dan kan er altijd een berichtje achtergelaten worden en dan word je teruggebeld!

Tot horens!

Vrijwilligers gezocht!
's-Hertogenbosch, 19 februari 2011
We hebben het druk als stichting: naamsbekendheid op allerlei manieren creeëren, artikels schrijven, netwerken, beleidsplan schrijven, zaken regelen met de belastingdienst, zaken goed afstemmen, presentaties maken, informatie zoeken, brieven schrijven, ideeën uitwisselen, boodschappen laten brengen naar het weeshuis, emails beantwoorden, acties en activiteiten bedenken.... en uitvoeren..... En vooral aan dat laatste komen we niet aan toe, terwijl dat net hetgeen is het weeshuis nodig heeft!

Op de website staat dat je vanaf 1 maart je als vrijwilliger ...

... lees meer >>Heerlijk, in elk geval weer fris water!
's-Hertogenbosch, 23 januari 2011

De sponsoractie "Nieuwjaarsduik 2011" heeft meer opgebracht dan we dachten: ongeveer € 1800,-!!
Dit is zó goed aangeslagen dat we volgend jaar opnieuw deze actie gaan doen, maar dan met minimaal 10 deelnemers. Rond november zal er de mogelijkheid zijn om je in te schrijven voor deze actie. Maar dat is té  ver weg om het daar nu over te hebben.

Dus... Terug naar het nu!

Met de €1800,-  zijn de volgende dingen gedaan:
- het water is weer aangesloten
- aanschaf brandhout om op te koken
- zakken rijst, meel ...

... lees meer >>Nieuwjaarsduik 2011 groot succes!!!
's-Hertogenbosch,  3 januari 2011

Allereerst de beste wensen voor 2011!!

Ja, ja, daar stonden we dan bij de zee van Scheveningen. De sneeuw was inmiddels in de afgelopen dagen gesmolten... gelukkig! Het voelde niet heel koud aan toen we met onze dikke winterkleding naar het festijn gingen. En het is een festijn!!!

Rond 11.30u liepen we het strand op. De opzwepende, energievolle muziek  maakte er een echt feest van. Overal zag je de oranje Unox-mutsen en handschoenen. Supergezellig!
11.45u... Nu moesten we toch echt uit de kleren. We waren met z'n vieren: Marleen Zuurman, ...

... lees meer >>

Het eerste geld is binnen!
's-Hertogenbosch, 16 december 2010
Elke keer als we als bestuur bij elkaar komen, proberen we acties te verzinnen om geld binnen te halen. Inmiddels hebben we onze eerste 2 kleine acties uitgevoerd: de maandelijke snuffelmarkt in de Brabanthallen en een actie via onze nieuwe sponsor Coneco (meet- en regeltechnisch bedrijf op het gebied van klimaatbeheersing) te Alblasserdam.

De maandelijke snuffelmarkt liep niet geheel zoals we gedacht hadden. Het is een immense markt van 2500 kramen! Aangezien de bezoekers vooral erop uit zijn om spullen voor een paar euro te kopen, werden spullen niet verkocht tegen de ...

... lees meer >>Nieuwjaarsduik Scheveningen 1 januari 2011
's-Hertogenbosch, 27 november 2010
We zijn druk bezig met acties op zetten en eentje daarvan is de Nieuwjaarsduik in Scheveningen op 1 januari 2011!!

Als jij je in wil zetten voor ons doe dan een frisse duik in het heerlijke zeewater bij Scheveningen en zorg voor je eigen sponsoren, want zo'n duik verdient heel wat natuurlijk en zeker voor onze stichting waarmee wij de kinderen in Kenia weer kunnen helpen!!!

Wil je meedoen en ken je ook nog vrienden of collega's die met je mee willen doen die ook allemaal weer hun sponsoren kunnen verzamelen? Meld je dan aan via deze website bij contact!

... lees meer >>We zijn vanaf NU 100% bereikbaar!
's-Hertogenbosch, 18 november 2010
Alle officiële zaken hebben stiekem nog wat voeten in de aarde gehad, maar vanaf NU zijn we 100% bereikbaar en hebben we de fundering gelegd:
 • we zijn te vinden bij de Kamer van Koophandel 
 • we hebben een postbusadres 
 • we hebben een emailadres
 • we hebben een website 
 • en... niet onbelangrijk... we hebben een bankrekening!
Ik vind het helemaal geweldig en ongelooflijk spannend! Het gaat hier vooral om het kindertehuis CRC weer gezond te maken. Dat gezond maken komt neer op het zorgen voor voldoende ...

... lees meer >>WE ZIJN ER KLAAR VOOR!
's-Hertogenbosch,  7 november 2010
Poeh, poeh, we zijn er klaar voor! De Stichting Kumbatio Nederland heeft een officieel karakter gekregen door de statuten en de deponering bij de Kamer van Koophandel. Deze eerste stap is gezet met 100% medewerking van de Notaris Van Santvoort & Den Drijver-Pigmans te Kerkdriel. De samenwerking met deze notaris en het meedenken over de invulling van de statuten is op een bijzonder prettige manier gegaan. We beschouwen haar als onze eerste echte sponsor waarvoor onze dank groot is!

Het bestuur is samengesteld uit 6 personen waarover meer te lezen valt onder ...

... lees meer >>

Visie, missie & doel


Sponsor een kind
  
Vrijwilligers gezocht voor weeshuis in Kenia


Alle rechten voorbehouden © 2010 - 2020 Stichting Kumbatio Nederland