Opgericht in oktober 2010

Opgericht in oktober 2010

Kiota in vogelvlucht

We kunnen veel vertellen over Kiota. Maar we houden het op deze pagina kort, vandaar ‘Kiota in vogelvlucht’. Kiota children’s support center bestaat sinds 2012. Kiota betekent ‘nest’ in het Swahili en staat symbolisch voor zorg, liefde en aandacht van de kinderen die op een gegeven moment uitvliegen.

Het huis waarin Kiota zit, is een grote eengezinswoning waarin 20 kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar wonen.  Hiervan zijn er 8 meisjes en 12 jongens die ieder hun eigen slaapkamer hebben met stapelbedden. Op de eerste verdieping slapen de meisjes en op de begane grond de jongens. Daarnaast is er van staf dag en nacht een huismoeder en een huisvader in het huis.

Life skills

Wij vinden het van belang dat er zowel een man als vrouw in huis is, zodat de meiden de echte meidenzaken met de huismoeder kunnen bespreken en de jongens de jongenszaken met de huisvader.

Daarnaast is het natuurlijk van belang dat ze allemaal leren omgaan met een man en een vrouw. Daaruit bestaat de mensheid nu eenmaal. In Kenia wordt de man gezien als ‘niet-betrouwbaar’, iets waar wij aan willen bijdragen om dat beeld te veranderen. Dit doen we ook door kennis over te dragen via ‘life skills’ waar alle kinderen aan mee doen. Ze leren hierbij allerlei levenslessen om zich voor te bereiden op keuzes waar ze voor komen te staan. Denk hierbij over keuzes in vriendschap, verliefdheid, vertrouwen, opleiding, behulpzaamheid, eerlijkheid en ga zo maar door.

Achtergrond van de kinderen

De kinderen die bij ons worden opgevangen, zijn afkomstig van familiesituaties die veelal traumatisch zijn. Denk aan mishandeling, misbruik en verlating. Armoede en gebrek aan onderwijs spelen hier een grote rol in.

Wanneer een kind in Kiota wordt opgevangen zorgen wij ervoor dat er wordt voldaan aan de basisbehoeften (eten, water, een bed, kleding), maar dat het kind ook naar school kan en voorziet wordt in medische zorg als dat nodig is.

Reïntegratie – terugkeer naar familie

Verder speelt reïntegratie een zeer belangrijke rol. Bij dit programma willen wij de kinderen weer met hun familie laten herenigen. Dit reïntegratie-programma moet zorgvuldig gebeuren, omdat de toekomst van het kind ervan afhangt.

Naast dit programma, hebben we het programma ‘Family Planning and Empowerment‘ lopen. Dit is van belang voor de reïntegratie, maar ook om algemeen bij te dragen aan zelfredzaamheid van families en als individu.

Onze droom

Naast deze programma’s hebben we nog een grote droom waar te maken:

The Kiota Dream

nl_NLNL

Vertel, vertel!

We zijn natuurlijk heel benieuwd wat je van onze nieuwe website vindt! 

Geef hier je donatie* en gegevens op

*Paypal en SEPA Bank Transfer kan internationaal gebruikt worden
*iDeal is alleen te gebruiken voor Nederland

Met PayPal doneren? Klik op onderstaande button:

Met iDeal of bankoverschrijving? Vul onderstaand formulier in:

Kies of je een eenmalige of maandelijkse donatie wil doen

ValutaBedrag