Opgericht in oktober 2010

Opgericht in oktober 2010

The Kiota Dream

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

The Kiota Dream is in 2015 tot ontwikkeling gekomen. We zitten met Kiota Children’s Support Center sinds 2012 in een huurhuis waarin kinderen, medewerkers, bezoekers en vrijwilligers allemaal samenkomen. Dit zorgt er vaak voor dat iedereen elkaar in de weg loopt. Daarnaast is een huurhuis altijd een risico, want als de eigenaar zijn huis terug wil, is het afgelopen. Verder willen we meer kunnen bereiken met onze visie in het vizier en daarvoor is meer ruimte nodig.


Ruimte voor de kinderen
 • fysieke ruimte geeft ook mentale ruimte, zeker bij het verwerken van trauma’s
 • ruimte om rustig je huiswerk te kunnen maken
 • ruimte om familie te ontvangen

Ruimte voor de medewerkers
 • wonen en werken kunnen scheiden
 • kunnen overleggen zonder gestoord te worden

Ruimte voor de vrijwilligers
 • scheiding van vrijwilligers en kinderen in verband met mogelijke hechtingsproblemen
 • privacy
 • eigen potje kunnen koken

Relatie met de families
 • familie kan ongestoord ontvangen worden
 • familie kan echt tijd doorbrengen met het kind
 • gesprekken met social worker kunnen in privacy plaatsvinden


Zelfvoorziening

 • groenten kweken en het houden van kippen, geiten of koeien 
 • andere projecten om eigen inkomsten te genereren kunnen worden bedacht 

Ook nieuwsgierig over de voortgang van The Kiota Dream? Ga dan naar onze foto’s en video’s! 

Indeling terrein

Naar aanleiding van de bovenstaande voordelen ten opzichte van een huurhuis, willen we 3 gezinshuizen bouwen met ieder 8 kinderen en een huismoeder en eventueel een huisvader. Op deze manier bootsen we zoveel mogelijk een Keniaans gezin na en kan ieder kind de nodige persoonlijke aandacht krijgen. 

Een kind mag wettelijk  maximaal 3 jaar opgevangen worden. In de tussentijd zorgen de social workers en psycholoog ervoor dat de familie er klaar voor is om het kind terug op te nemen in het gezin of de familie.

Naast de gezinshuizen willen we een kantoorgebouw bouwen, een algemene overdekte buitenruimte (shade), een vrijwilligershuis, een managershuis, een community training center en guesthouse. Op de rest van het terrein willen we genoeg grond overhouden om daarop groenten en fruit voor Kiota te telen en (klein)vee te houden.

Community Training Center & Guesthouse

‘Zelfredzaamheid’ dat is wat we de kinderen en families willen leren. In de vorm van het bekende ‘Geef geen vis, maar een hengel om te leren voor jezelf te zorgen’, willen wij de families van de kinderen en de community allerlei trainingen geven in het te bouwen community training center. Een geweldige missie als we dit op ons terrein van The Kiota Dream kunnen bereiken! Ze zullen handvatten krijgen om voor zichzelf te zorgen en bepaalde vakken te leren waarmee ze hun eigen geld kunnen verdienen. Hiermee kunnen ze gezond voedsel kopen, een stabiel huisje, bedden en matrassen, kleding en andere zaken, zoals water en electriciteit. Hierdoor zullen er meer families in staat zijn om voor hun kinderen te zorgen.

Het guesthouse is een manier om inkomsten te genereren. Ook kunnen de kinderen hier als ze een opleiding volgen een plek krijgen om werkervaring op te doen.   

Vier fasen

Aangezien het nogal een groot project is, delen we het op in 4 fasen.

 1. Fase 1 is de omheining van het stuk land, de bouw van 3 gezinshuizen en de benodigde voorzieningen zoals het slaan van een waterput, het aanleggen van electriciteit en septische tanks. Ook willen we dat de inrichting gereed is, zodat de kinderen hierheen kunnen verhuizen.
 2. Fase 2 is de bouw van community training center,  het kantoorgebouw en de bewakersruimte.
 3. Fase 3 is de bouw van het vrijwilligershuis, het managershuis en het guesthouse.
 4. Fase 4  is de bouw van de shade en het winkeltje.

Wilde Ganzen

Samen met Wilde Ganzen hebben we het geld voor fase 1 bijna bij elkaar om The Kiota Dream waar te maken. In september 2021 hebben we het stuk land gekocht.  De omheining is geplaatst. We zijn nu bezig met fondsenwerving voor de gezinshuizen en… de waterpomp, watertoren en watertank behorende bij de waterput. Die laatste was onvoorzien door de verwachting water te kunnen pompen uit een rivier in de buurt. Dit bleek helaas toch niet mogelijk.

Zolang we nu geen water hebben, kunnen we fase 1 niet starten… 

nl_NLNL

Vertel, vertel!

We zijn natuurlijk heel benieuwd wat je van onze nieuwe website vindt! 

Geef hier je donatie* en gegevens op

*Paypal en SEPA Bank Transfer kan internationaal gebruikt worden
*iDeal is alleen te gebruiken voor Nederland

Met PayPal doneren? Klik op onderstaande button:

Met iDeal of bankoverschrijving? Vul onderstaand formulier in:

Kies of je een eenmalige of maandelijkse donatie wil doen

ValutaBedrag