Opgericht in oktober 2010

Opgericht in oktober 2010

Help jij mee?

Help jij mee? Daar zijn wij heel blij mee!

We hebben verschillende manieren hieronder voor je op een rijtje gezet waaruit je kan kiezen om mee te helpen als particulier of bedrijf.

Heb je nog een ander idee? Laat het ons weten!

Geweldig!

Zoveel keuzes om te helpen!

Weet je niet wat te kiezen? Met een donatie zijn we altijd blij!
DONEER NU!

Sponsor een kind of een basisbehoefte

Vind jij het leuk om meer contact te hebben met één of meer van de kinderen van Kiota? Dat kan!

Om ervoor te zorgen dat elk kind krijgt wat nodig is in Kiota, is  ongeveer €100 per kind per maand nodig. Maar vanaf een bedrag van €20 zijn wij al heel blij om in belangrijke basisbehoeften te kunnen voorzien. Bovendien kan je ook met meer sponsoren de kosten dragen van één kind. 

Heb je interesse? Laat het ons dan weten via het contactformulier en dan sturen wij je meer informatie op. 

Brandhout is van groot belang in Kiota, omdat er eten wordt gekookt op houtvuur. Dus zonder brandhout, geen eten. 

We zijn zo’n €60 per maand kwijt aan brandhout. Voor €10 per maand kan jij al bijdragen hieraan! 

Interesse? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier

Water is natuurlijk een eerste levensbehoefte. In Kiota wordt het water gebruikt om te koken, gewoon van te drinken, schoon te maken, kleding te wassen, jezelf te wassen en de moestuin van water te voorzien. 

Per maand zijn we hier ongeveer €40 aan kwijt. 

Wil je hieraan bijdragen? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier!

Voedsel! Wat moet je zonder? Honger lijden en dat willen we niet natuurlijk! Per maand is voor alle kinderen €350 nodig om gezond te eten.

Wil jij hieraan periodiek bijdragen? Dat kan vanaf €15 per maand.

Wil je hieraan bijdragen? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier!

 

 

Schenken met belastingvoordeel

Je kan ervoor kiezen om een keertje een donatie aan ons over te maken, maar je kan ook ervoor kiezen om periodiek te doneren, zoals maandelijks, per kwartaal, per half jaar of per jaar.

Als je periodiek doneert, is dit bedrag 100% aftrekbaar van de belasting, ongeacht het bedrag. Je kan dan tot bijna 50% van de belasting terugkrijgen, omdat wij een ANBI zijn. Hoeveel het precies bedraagt, is te lezen op de site van de belastingdienst of via de ANBIgift rekenmodule. De enige voorwaarde die de belasting hierbij stelt, is dat je minimaal 5 jaar een periodiek bedrag doneert en dit vastlegt in een overeenkomst met Kumbatio.

Een eenmalige donatie kan je van de belasting aftrekken als de donatie boven de €60 is. Je hoeft dit niet in een overeenkomst vast te leggen.

Wil je hier meer over weten? Benader ons dan via het contactformulier.

Met een gift/donatie laat je als bedrijf zien dat je maatschappelijk betrokken bent. Dit kan op 2 manieren als BV: 

1. Een gift/donatie aan Kumbatio vanuit een BV kan helemaal van de winst worden afgetrokken.  Per jaar mag dit ten hoogste 50% van de winst zijn, met een maximum van €100.000. De giften moeten schriftelijk kunnen worden bewezen. Soms is het toch voordeliger privé te doneren.

2. Giften zijn dus in een BV beperkt aftrekbaar, bedrijfskosten echter volledig. Het kan daarom slim zijn om een zakelijke gift ‘om te buigen’ naar bedrijfskosten, bijvoorbeeld door het plaatsen van een advertentie voor ons of inzetten van manuren om ons te sponsoren ten behoeve van een activiteit.

Het beste kan je hierover informatie inwinnen bij je accountant of belastingadviseur. 

Mocht je als bedrijf een donatie willen doen, neem dan contact met ons op!

Wil je weten hoeveel belasting je kan aftrekken bij een periodieke donatie? Via de “ANBIgift rekenmodule” kan je gemakkelijk zien hoeveel een gift aan Kumbatio jou netto kost, na aftrek van eventuele belastingvoordelen. 

Sponsoractiviteit opzetten of een presentatie geven

We krijgen soms spontaan de vraag of er een sponsoractiviteit of een actie mag worden opgezet. Natuurlijk! Graag zelfs! 

Het enige wat handig hierbij is, is dat wij op de hoogte worden gesteld van je plannen, zodat wij mee kunnen helpen met je sponsoractie te promoten en om je een idee te geven waar we gericht geld voor nodig hebben. Dat maakt het beeld bij de actie ook levend, als je er een concreet en duidelijk verhaal over hebt. 

Wil jij een actie of activiteit opzetten? Laat het ons weten via het contactformulier

Er zijn ontzettend veel evenementen in Nederland waar je je voor op kan geven. Denk aan de Nijmeegse Vierdaagse, de Roparun, Amstel Gold Race, Fietselfstedentocht, de Zevenheuvelenloop, enzovoort. 

Vind je het leuk om aan zo’n evenement alleen of als team mee te doen en je daarvoor te laten sponsoren? Geweldig! Wij helpen je graag mee met hier bekendheid aan te geven, zodat je zoveel mogelijk sponsors vindt.  

Zin in? Meld je hier aan!

Vind je het leuk om te presenteren of wil je dat wij een presentatie komen geven? Dat kan! 

Als je zelf een presentatie geeft, is dit heel leuk en leerzaam om meer te weten te komen over een andere cultuur. Daarnaast leer je om te spreken voor een groep. Een mooie ervaring! 

Maar wij willen ook zelf wel een presentatie komen doen en zouden het tof vinden als jullie daar dan een sponsoractiviteit op laten volgen. 

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op! 

Ben je geïnteresseerd geraakt in ons als kleinschalige stichting? En wil je je collega’s of je bedrijf hierin meekrijgen? Dan kunnen wij bij jou op het werk een presentatie komen geven. 

Van tevoren zullen we dan even doorspreken wat het doel is van de presentatie en willen we graag wat meer weten over het bedrijf, zodat we onze presentatie daarop af kunnen stemmen. 

Neem contact met ons op als je de mogelijkheden hierover wil bespreken.

Geef je op als vrijwilliger of stagiaire in Kenia

We hebben al vele vrijwilligers gehad in Kiota. Als vrijwilliger kijken we naar wat je achtergrond is qua opleiding of werk. Het vrijwilligerswerk stemmen wij daar dan  op af die het beste bij jou passen. Denk aan administratieve taken, klustaken, regeltaken en opzetten van activiteiten. Dansen en zingen vinden de kinderen in elk geval erg leuk!

Daarnaast zal je ook kennismaken met enkele families van de kinderen. Op deze manier krijg je meer inzicht in wat er achter de schermen gebeurt en waarom een kind is opgenomen in Kiota. 

Buiten dat het leerzaam is, is het natuurlijk ook leuk en avontuurlijk. Een safari-reis is ook iets wat je vanuit Kiota kan doen.

Waarschuwing!

Als je er niet goed tegenkan dat dingen elke dag weer onvoorspelbaar zijn en mensen zich niet zo aan afspraken houden zoals wij dat doen, dan is het geen goed plan om erheen te gaan. 

Maar wil je de cultuur opsnuiven en meemaken hoe het leven daar is, zonder Westers oordeel, dan ben je een geschikte vrijwilliger! 

Meer weten? Ga dan naar Vrijwilligerswerk in Kenia of neem dan contact met ons op! 

In Kiota kan je ook stage lopen. De volgende soorten opleidingen komen hiervoor in aanmerking: 

SOCIAAL/PSYCHOLOGISCH:

  • psychologie
  • counseling
  • SPH
  • sociologie
  • maatschappelijk werk HBO
  • sociaal werk HBO

 

MANAGEMENT:

  • management (niet-commerciële sector)
  • projectmanagement

 

AGRARISCH:

  • tuinbouw
  • akkerbouw
 
Je zult begrijpen dat we je geen stagevergoeding kunnen geven. Wel zal het verblijf en eten/drinken kosteloos zijn. Daarnaast neem je een enorme berg aan ervaringen mee naar huis, die onbetaalbaar is! 
 
Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op! 

Kumbatio als cadeau voor verjaardag, bruiloft, pensioen, geboorte kind

Heb je ook al alles wat je wil in huis en weet je dus ook niet meer wat je aan cadeaus kan vragen? 

Vraag dan een donatie voor Kumbatio als cadeau! Dit betekent dat je aan al je gasten kan vragen om een donatie in een envelop te doen welke jij dan overmaakt aan Kumbatio! Oh.. digitaal? Ja, natuurlijk, dat kan ook! Als je je gasten vraagt om in de omschrijving te zetten ‘Donatie voor bruiloft/pensioen/verjaardag/geboorte van… ‘ dan kunnen wij dat goed in onze administratie opnemen. 

Wil je precies weten wat er met het geld gebeurt? Dan kunnen we van tevoren bespreken waar het geld voor wordt gebruikt! Dan gaat het gelijk een stuk meer leven! 

Goed idee? Neem dan contact met ons op! 

Weet je niet wat je iemand moet geven als cadeau? Duik dan je eigen huis in, kies iets leuks uit dat je zou kunnen geven en bepaal een prijs. Deze verzonnen prijs, is een donatie die je daarmee doet aan Kumbatio. 

Bij het geven van het cadeau, schrijf je op een kaartje erbij: 

“Dit is een cadeautje gekozen uit mijn eigen huis waarvoor ik € x heb gedoneerd aan Kumbatio!” 

Wil je ambassadeur worden?

Een ambassadeur is iemand die zich inzet voor Kumbatio door het grotere publiek te laten weten dat hij of zij achter ons doel een warm hart toedraagt. Dit kan een zanger of zangeres zijn in je regio, een voetballer of voetbalster of bedenk maar iemand die al een aardig netwerk achter zich heeft staan. 

Ken jij zo iemand? Of wie weet, wil jij het zelf wel zijn! Laat het ons dan weten en neem contact op! 

Boek een safari-reis

Je kan via ons een safari-reis boeken binnen Kenia. Dit kan geregeld worden vanuit je eigen woonplaats, maar ook vanuit Kenia.  Wil je hiermeer over weten? Ga dan naar de website van Warrior of Life – travels and safaris

Ook als vrijwilliger vanuit Kiota kan je via Warrior of Life een safari regelen. 

nl_NLNL

Vertel, vertel!

We zijn natuurlijk heel benieuwd wat je van onze nieuwe website vindt! 

Geef hier je donatie* en gegevens op

*Paypal en SEPA Bank Transfer kan internationaal gebruikt worden
*iDeal is alleen te gebruiken voor Nederland

Met PayPal doneren? Klik op onderstaande button:

Met iDeal of bankoverschrijving? Vul onderstaand formulier in:

Kies of je een eenmalige of maandelijkse donatie wil doen

ValutaBedrag