Opgericht in oktober 2010

Opgericht in oktober 2010

“het zaadje voor een mooie toekomst, ontstaat door het zijn van je eigen inspiratie door te leren van het verleden…”

Kumbatio

Het ontstaan van Kumbatio

Na vele backpack-reizen die Yvette Boltze in haar eentje maakte, vond ze deze wereld niet meer dan leuk en avontuurlijk. Dat was niet genoeg. “Ik wil iets betekenen voor deze wereld en dan met name voor kinderen die geen liefde hebben gekregen van hun ouders en ook geen verdere basis hebben om te kunnen bouwen aan hun toekomst. In Nederland zijn er ook treurige gezinssituaties, maar in Kenia is er nauwelijks een vangnet voor deze kinderen. Ze zijn aan hun lot overgeleverd. Ik ben in Kenia terecht gekomen, omdat de oprichter van scouting, waar ik 20 jaar lid van ben geweest, begraven ligt aan de voet van Mount Kenya. En zo begon mijn avontuur mét betekenis voor de wereld in november 2009.”

Yvette en Edward, november 2009

Na precies een jaar heeft Yvette de eerste mijlpaal van haar droom neergezet: stichting Kumbatio. Het ontstaan van Kumbatio dus! Kumbatio betekent ‘omhelzing’ in het Swahili, de taal die ze in Kenia spreken. Het weeshuis/kinderhuis kreeg de naam ‘Kiota’ wat nest betekent. Dit staat symbolisch voor zorg, aandacht en liefde om uiteindelijk in vertrouwen  het nest te kunnen verlaten op weg naar een mooie toekomst.

Het logo bestaat uit een hartje waarin je een moederfiguur met een kindfiguur ziet, lijkende samen te zijn in een omhelzing.

Na vele bewandelde paden is de visie, samen met de missie, de werkwijze en de waarden die Kumbatio belangrijk acht, steeds duidelijker geworden. Deze zijn allemaal nodig om ervoor te zorgen dat de kinderen uiteindelijk goed terecht komen. 

Edward, 2019
nl_NLNL

Vertel, vertel!

We zijn natuurlijk heel benieuwd wat je van onze nieuwe website vindt! 

Geef hier je donatie* en gegevens op

*Paypal en SEPA Bank Transfer kan internationaal gebruikt worden
*iDeal is alleen te gebruiken voor Nederland

Met PayPal doneren? Klik op onderstaande button:

Met iDeal of bankoverschrijving? Vul onderstaand formulier in:

Kies of je een eenmalige of maandelijkse donatie wil doen

ValutaBedrag