Opgericht in oktober 2010

Opgericht in oktober 2010

Nieuwsbrieven en ontwikkelingen

Deze pagina wordt nog bijgewerkt naar de Engelse versie. Vanaf de Nieuwsbrief Kumbatio editie 1, 2023 is dit al gebeurd. 

Basisschool 't Wikveld Empel ('s-Hertogenbosch) zet zich in voor Kiota!

Sinds juli 2023 zijn we gekozen door basisschool ‘t Wikveld in Empel (‘s-Hertogenbosch) dat we enkele jaren gaan samenwerken met ze onder hun stichting Wikveld4Africa.  Iets wat al jarenlang op de planning stond om met scholen samen te werken, maar puur door te weinig vrijwilligers is hier nooit eerder iets van gekomen.
Inmiddels is er een presentatie gehouden door ons waarbij ouders konden laten weten of zij mee willen voor een reis naar Kenia waarbij ze het geld wat is opgehaald met de sponsoractiviteit ‘Dance24Live’, gaan besteden. 
Ook de ouders met hun kind zijn inmiddels gekozen. En zo gaan er 4 ouders, 4 kinderen en 2 leerkrachten naar Kenia van 27 maart tot 7 april 2024. 
Maar eerst de sponsoractiviteit die plaatsvindt van 29 februari 9.00u tot 1 maart 9.00u waarbij de kinderen van de school een dansactiviteit hebben van 24 uur. Elk kind kan gesponsord worden, maar je kan ook zo een donatie doen, want elk bedrag gaat naar Kiota children’s support center! 
 
Je kan doneren op het volgende rekeningnummer:
Wikveld4Africa
NL32 RBRB 0901 202401
o.v.v. Donatie Dance24Live voor Kiota 
 

Korter nieuws, maar vaker!

Niet iedereen zit op social media, vandaar dat we vanaf nu ook meer kortere nieuwsberichten met jullie delen.

Nieuwsbrief Kumbatio – Oktober 2023

Verjaardag Kiota, kippen fokken bij Family Empowerment, heel veel water bij The Kiota Dream en Kenia heeft het nog zwaarder en Kiota voelt dat!

Nuance op berichten uit de media over weeshuizen/kinderhuizen en vrijwilligers 

Uit verschillende hoeken van de media door verschillende organisaties wordt helaas gewaarschuwd en gepromoot dat weeshuizen/kindertehuizen ‘slecht’ zijn en dat je als vrijwilliger er beter niet heen kan gaan. De nuance dat dit uitsluitend gaat over organisaties waar misbruik wordt gemaakt op één of meerdere van de volgende meest ernstige gebieden ontbreekt:

  • het lokale management maakt misbruik van het geld vanuit het Westen
  • kinderen worden ingezet om aan het geld te komen
  • families zetten het kind in een weeshuis, zodat ze niet hoeven te betalen voor onderwijs
  • vrijwilligers maken (seksueel) misbruik van de kinderen

Geen van deze zaken speelt bij Kiota en heeft ook nooit bij ons gespeeld. En ja, wij vragen wel om een bijdrage (vele malen lager dan een ‘commerciële’ stichting) van een vrijwilliger om bij ons te kunnen verblijven. Dit heeft 3 verschillende redenen:
  1. we willen niet dat een vrijwilliger ons ‘gebruikt’ als verkapt vakantie-adres (ja, die ervaring hebben we gehad);
  2. we willen dat een vrijwilliger met passie voor Kumbatio komt en begrijpt dat we als stichting altijd fondsen moeten werven én zorgen voor een bed, eten en begeleiding;
  3. we willen proberen uit te sluiten dat mensen als ‘vrijwilliger’ komen met hele andere intenties.

Wij hebben jou als vrijwilliger nodig!

Daarnaast wordt er vermeld dat vrijwilligers meer slecht dan goed doen, is ook ongenuanceerd. Het gaat er namelijk om wat een vrijwilliger voor werk doet. Een vrijwilliger kan namelijk zeer nuttig werk verrichten om bijvoorbeeld kennis over te dragen en mee te helpen met projecten of kluswerk. Het feit dat ontwikkelingslanden leren van de ontwikkelde landen is al lange tijd het geval en zal voorlopig zo blijven. Wij betreuren het daarom dat deze berichten eenzijdig de wereld worden ingestuurd zonder iemand volledig te informeren over hoe een organisatie werkt en waar deze voor staat.

Kind groeit het beste op bij familie

Wij zijn het ermee eens dat kinderen het beste bij hun familie kunnen opgroeien, maar niet zonder er met gezond verstand bij stil te staan of dit daadwerkelijk het beste is voor het kind. Mocht er wat aan de familiesituatie te doen zijn, hetzij financieel, hetzij materieel, hetzij op mentaal en relationeel gebied dan zetten wij ons daar voor in. Maar voorop staat: een kind moet een veilig thuis hebben en door de omstandigheden is een weeshuis/kindertehuis daarbij onmisbaar! Net zolang totdat de familie-omstandigheden goed genoeg zijn voor en kind in fysiek en mentaal velig op te groeien.

Help jij mee het juiste beeld te geven?

Wij hopen dat wij met onze uitstraling, de hulp van vrijwilligers en iedereen die ons steunt deze nuance wél kunnen aanbrengen en laten zien!

Wil jij daar aan meewerken, laat het ons dan weten! 
nl_NLNL

Vertel, vertel!

We zijn natuurlijk heel benieuwd wat je van onze nieuwe website vindt! 

Geef hier je donatie* en gegevens op

*Paypal en SEPA Bank Transfer kan internationaal gebruikt worden
*iDeal is alleen te gebruiken voor Nederland

Met PayPal doneren? Klik op onderstaande button:

Met iDeal of bankoverschrijving? Vul onderstaand formulier in:

Kies of je een eenmalige of maandelijkse donatie wil doen

ValutaBedrag