Opgericht in oktober 2010

Opgericht in oktober 2010

ONZE VISIE

Wat is onze droom over de wereld?

Ieder kind waar ook ter wereld heeft recht op en verdient het om in een veilig en liefdevol ‘thuis’ op te kunnen groeien met uitzicht op een waardevolle toekomst waarbij het belang van het kind altijd voorop staat.

ONZE MISSIE

Wat doen wij om ervoor te zorgen dat we onze visie zoveel mogelijk benaderen? 

Het leren van zelfredzaam zijn door het verstevigen van de basis van het leven van kinderen die geen ‘veilig thuis’ hebben. Dit doen wij door in basishoeften te voorzien, de nodige aandacht, zorg en liefde te geven, de kans te geven hun trauma’s te verwerken, onderwijs te laten volgen en de band met hun familie sterker te maken door de fysieke en mentale situatie te verbeteren.

WERKWIJZE

Kumbatio vindt het van belang dat kinderen bij hun ouders opgroeien of bij andere familieleden. Helaas is dit vaak niet mogelijk. Redenen hiervoor zijn fysieke of mentale mishandeling, seksueel misbruik of verlating. 

Daarnaast willen we de kinderen de ruimte geven hun hobby’s en talenten te ontdekken door middel van het bieden van allerlei activiteiten die opgezet worden door Keniaanse vrijwilligers of vrijwilligers vanuit andere landen. 

Om er toch voor te zorgen dat de kinderen zich gewaardeerd en geliefd voelen en een waardevolle toekomst tegemoet kunnen gaan, helpen we hun trauma’s te verwerken, ze onderwijs te laten volgen en ze terug te laten keren naar familie. Dit gebeurt onder begeleiding van onze social worker en psycholoog die onderzoeken of zowel de familie als het kind er klaar voor zijn om te worden herenigd. Dit gebeurt alleen op die voorwaarden dat de terugkeer van het kind naar een veilige basis is, de familie kan bieden wat nodig is qua basisbehoeften en mentale behoeften, dat het kind terecht komt in een liefdevolle omgeving en niet het minst belangrijk: dat het kind het zelf wil.

De nieuwe samengestelde familie wordt gevolgd en begeleid door de social worker en de psycholoog tot het moment dat de familie geheel zelfstandig verder kan. Hierbij is meestal ook hulp nodig om zelf voor de kost te kunnen zorgen en zelfredzaam te zijn. 

BELANGRIJKE WAARDEN

Om richting te bepalen voor het werk wat hiervoor gedaan moet worden in Kenia, vinden we het belangrijk dat de volgende waarden worden nagestreefd door zowel het bestuur, als het personeel, als familie en de kinderen.

  • veiligheid
  • vertrouwen
  • verantwoordelijkheid
  • zelfredzaamheid
  • respect
  • eerlijkheid
  • behulpzaamheid
  • nieuwsgierigheid
  • transparantie
 

Nuance media-berichten

Wij willen benadrukken dat wij staan voor een veilig thuis voor kinderen, waardoor we teleurgesteld zijn in bepaalde mediaberichten die er bestaan over weeshuizen en kinderhuizen in ontwikkelingslanden.

Nieuwsgierig waar Thika ligt?

Klik om te vergroten

Volg ons!

nl_NLNL

Geef hier je donatie* en gegevens op

*Paypal en SEPA Bank Transfer kan internationaal gebruikt worden
*iDeal is alleen te gebruiken voor Nederland

Met PayPal doneren? Klik op onderstaande button:

Met iDeal of bankoverschrijving? Vul onderstaand formulier in:

Kies of je een eenmalige of maandelijkse donatie wil doen

ValutaBedrag

Vertel, vertel!

We zijn natuurlijk heel benieuwd wat je van onze nieuwe website vindt!